sâmbătă, august 13

Planuri mari, pentru comunitatea ieșeană

0
841

Se anunță deja planuri mari pentru autorităţile ieşene în ceea ce priveşte viitorul Aeroportului Internaţional Iaşi. Astfel, aerogara urmează să fie modernizată la cele mai noi standarde, suma vizată pentru a fi investită fiind de circa 70 de milioane de euro, scrie Adevărul.

Aeroportul Internaţional Iaşi va intra într-un amplu proces de modernizare, după ce planul de dezvoltare a fost aprobat de către plenul Consiliului Judeţean.  Investiţia vizează într-o primă fază construirea unui nou terminal şi a unei parcări supraetajate. Terminalul va avea o capacitate de procesare de minimum 3,2 milioane de pasageri/an.

Fondurile necesare pentru aceste planuri se ridică la peste 70 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. De asemenea, Aeroportul Iaşi va contracta, prin Consiliul Judeţean, un credit bancar, pentru completare.

Noul Terminal T4 va deservi zborurile internaţionale, va fi construit pe trei niveluri, pe o suprafată de 31.000 mp, între actualul T3 şi hangarul de mentenanţă şi va avea o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

De asemenea, noul terminal va avea şapte porţi de îmbarcare şi îmbarcarea în avion se va face prin poduri suspendate.

Leave a reply