duminică, august 1

Planul Germaniei pentru vaccinare. Merkel: ”Până când 60-70% din populație nu va fi imună, virusul nu va fi învins”

1
3471

Pregătirile pentru distribuirea vaccinului anti-COVID iau o formă foarte clară în Germania. Ideea este că, atunci când vaccinul ajunge, totul să fie gata pregătit, astfel încât un plan pe etape să-l furnizeze treptat populației.

„Scopul este de a pune la dispoziție vaccinuri sigure în cantități suficiente cât mai curând posibil”, se arată în preambulul planului național german de vaccinare covid-19, care ocupă 15 pagini și care are detalii pentru fiecare actor responsabil la fiecare fază a producției , distribuirii și vaccinării efective.

Acordul dintre guvernul federal și landurile – cele 16 state care fac parte din Germania – aprobat în urmă cu două săptămâni indică faptul că Executivul va finanța și furniza vaccinurile, iar regiunile vor fi responsabile de centrele de vaccinare. Armata poate oferi sprijin în timpul transportului și depozitării.


Strategia germană citată de El Pais, ale cărei linii generale au fost prezentate la sfârșitul lunii octombrie și încetul cu încetul se finalizează, pleacă de la premisa că la început nu vor exista vaccinuri pentru întreaga populație și va trebui folosit cu prioritate pentru categoriile care au cea mai mare nevoie.

Predicția Angelei Merkel despre imunizarea Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel a indicat recent că, în general, „asistenții medicali, medicii și persoanele care aparțin grupurilor de risc” vor fi o prioritate.

Vaccinarea nu va fi obligatorie. Merkel a spus că până când 60%-70% din populație nu este imunizată – fie prin depășirea bolii, fie prin vaccinare -, virusul nu va fi învins și restricțiile vor trebui menținute.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a estimat recent că aproximativ 40% dintre germani sunt „expuși riscului” în această pandemie.

Aproximativ 23 de milioane de germani au peste 60 de ani. Trebuie să adăugați tot felul de persoane cu boli anterioare. „Suntem o țară prosperă cu bolile corespunzătoare: diabet, obezitate, tensiune arterială crescută …” au fost câțiva dintre factorii de risc menționați de Spahn.

60 de centre mari în toată țara

Armata se va ocupa de transportul vaccinului

Planul de vaccinare este împărțit în două faze majore. Prima, în care vor fi vaccinați cei mai vulnerabili oameni cu o expunere ridicată la virus, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, apoi restul.

În această primă fază, distribuția va avea loc în aproximativ 60 de centre mari și cu unități mobile pentru a deservi persoanele care nu se pot deplasa.

Odată ce există suficiente doze și infrastructură pentru a menține lanțul procesului, va continua a doua fază, în care injecția va fi disponibilă în clinicile de asistență primară.

Împreună cu persoanele considerate expuse riscului, experții au propus ca un al treilea grup prioritar să fie cei a căror profesie este deosebit de relevantă pentru funcționarea societății, precum autoritățile oficiilor de sănătate publică, poliția, profesorii sau pompierii.

Dincolo de liniile generale, cele 16 state federale și Guvernul au subliniat cum și unde vor fi distribuite dozele și cine va finanța fiecare fază a procesului.

Fiecare regiune se va ocupa de organizarea centrelor de vaccinare

Germania și landurile sale

Fiecare stat va primi un număr de doze în funcție de dimensiunea populației sale, așa cum se menționează în textul strategiei naționale de vaccinare, precum și în acordul miniștrilor regionali ai sănătății cu ministerul federal. Vaccinul va fi transferat chiar de către companii sau de către armată.

Guvernul federal va fi responsabil pentru plata vaccinului și va participa, de asemenea, la finanțarea centrelor de vaccinare și a unităților mobile care vor călători, de exemplu, la case de îngrijire medicală.

Fiecare land va trebui să înființeze centre de vaccinare, dincolo de punctele de distribuție, ținând cont de cerințele pentru depozitarea vaccinurilor la temperaturi scăzute.

Echipamentul necesar injecției, cum ar fi seringi, canule sau dezinfectantul, va fi asigurat, de asemenea, de autoritățile, nu de către cetățeni.

O bază de date centralizată va înregistra imunizările și informațiile cu privire la posibilele efecte secundare.

Săptămânalul Der Spiegel a asigurat vinerea aceasta că mai multe landuri vor avea centrele pregătite la mijlocul lunii decembrie.

Șase centre pentru capitala-stat Berlin

Dilek Kalayci

Marți, de exemplu, guvernul orașului-stat Berlin a prezentat planul său de distribuire a vaccinului, conform căruia vor exista șase centre mari distribuite în oraș. Un velodrom, un hangar de aeroport sau un stadion sunt câteva dintre locurile desemnate pentru a începe vaccinarea, posibil luna viitoare, în funcție de data finală de aprobare a injecției.

Ministrul regional al Sănătății, Dilek Kalayci, a indicat că orașul Berlin se pregătește să distribuie 900.000 de doze într-o primă livrare. Asta înseamnă că 450.000 de persoane pot fi vaccinate cu doza dublă, la distanță de 21 de zile.

Ei estimează că pot administra aproximativ 20.000 de vaccinări pe zi. Persoanele cu vârsta peste 75 de ani, plus cei spitalizați, lucrătorii din domeniul sănătății și personalul căminelor de îngrijire medicală alcătuiesc grupurile de populație prioritare din capitala Germaniei.

„Desigur, este important să avem toate accesoriile necesare. Am comandat deja congelatoare pentru depozitarea vaccinurilor, fiecare cu o capacitate de 828 litri și vor fi livrate în curând”, a spus Kalayci.

Leave a reply