miercuri, octombrie 27

PIERDERE: A murit Dorin Anastasiu, unul dintre câştigătorii Cerbului de Argint

0
141
RIP-Dorin Anastasiu

Dorin Anastasiu câștiga, în urmă cu mai bine de 50 de ani, alături de Angela Similea, trofeul “Cerbul de argint”. Unul dintre cei mai îndrăgiți soliști români a murit la vârsta de 78 de ani. Artistul s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. 

Artistul a lansat cunoscutele melodii “Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și “Într-un oraș, într-un tramvai”. În ciuda vârstei înaintate, solistul, care și-a dus discret viața, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.


Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală, scrie site-ul tvr.ro.

În domeniul discografic, pe lângă apariţia pe numeroase discuri de autor şi colective se mândreşte cu succesul albumului său «Bună seara, Iglesias!». Între cele mai cunoscute şlagăre ale sale se numără melodia lui Jolt Kerestely «Într-un oraş, într-un tramvai».

A fost căsătorit cu Doina Anastasiu, reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca Anastasiu, talentată cântăreaţă (a făcut parte din «Şcoala vedetelor»), este stabilită în Marea Britanie.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Leave a reply