Piedone, aici va fi noul Colectiv?

2
1146

Dacă va rămâne primar al sectorului 5 și nu va ajunge la închisoare pentru tragedia de la Colectiv, Piedone va avea de rezolvat un caz foarte grav, dar pe care nimeni din administrația Bucureștiului nu l-a rezolvat până acum.

Este vorba de construcția ilegală de la adresa Sebastian 13, sectorul 5, București, unde un anume Gligore Capotă a ridicat o clădire cu trei etaje, fără autorizație și, culmea, el nefiind proprietarul terenului respectiv!

Peste o baracă, a apărut ditamai clădirea ci temelie șubredă și fără autorizație (imagine de arhivă)

Pe terenul aflat în administrarea Primăriei sectorului 5 (nefiind revendicat), Capotă a pus acum mulți ani o baracă. Pe baza autorizației de construcție provizorie obținute pentru baracă, acesta a ridicat în timp etaj peste etaj, ajungând astăzi la ditamai stabilimentul cu TREI etaje, deși nu există nici proprietar, nici autorizație de clădire cu trei etaje și, implicit, nici firmele care au închiriat spații acolo nu pot funcționa în deplină legalitate.

Bunăoară, etajul 1, care e din lemn (vezi foto sus), poate lua foc oricând,  dar aici funcționează, atenție mare!, un afterschool pentru copii cu vârsta între 6 și 12 ani!

Repetăm: persoana care a ridicat clădirea nu are nici autorizație de construcție, nici de la Pompieri sau alte instituții cu aprobări vitale în activități de acest gen, mai ales când vine vorba de copii.

Deci, toți cei care au trecut până acum pe la Primăria Sector 5 și Primăria Capitalei au permis un lung șir de ilegalități care a condus la un pericol pentru viețile copiilor din zonă.

În această caracatiță incredibilă sunt implicați polițiștii și procurori de la sectorul 5, care au clasat toate plângerile localnicilor.

Nenumăratele demersuri ale vecinilor și ale presei pentru a dispune intrarea în legalitate a locului nu au dus la nicio schimbare.

Caracatița imobiliară cu care s-a luptat atât de mult Nicușor Dan e atât de puternică încât, iată, permite inclusiv existența unei surse de pericol pentru viețile copiilor, atâta vreme cât nu există autorizații de niciun fel pentru afterschool.

Nu întâmplător familia Capotă a sărit cât un etaj în sus de bucurie la auzul știri că Piedone a câștigat alegerile în sectorul unde se află stabilimentul ilegal de pe strada Sebastian 13.

Iată ce a scris fiul ”proprietarului” acelei clădiri, pe Facebook, a doua zi după ce Piedone a câștigat alegerile.

”Piedone Primar sector 5!!! Astăzi locuitorii sect 5 au câștigat cea mai mare bătălie pt ei și pt copii lor, sunt mulți care nu au avut încredere și iată ca să făcut dreptate!!! Mult succes la primăria sct 5!!!”

https://www.facebook.com/gaby.kapota/posts/4392731994102218

Cât a fost primar PSD la sectorul 5, Daniel Florea a tolerat crima imobiliară din Sebastian 13

Postări ale familiei Capotă în favoarea noului primar de la sectorul 5 pot fi găsite din belșug pe pagina de facebook amintită mai sus.

În această epopee pe care vrem să o prezentăm în serial apar implicate nume grele, foști șefi ai Poliției sector 5 dar și oameni de lângă Gabriela Firea, cel mai grav aspect rămâne pericolul asupra copiilor care sunt duși de familii la afterschool-ul fără autorizație ISU.

Fostul primar PSD Gabriel Florea și adjunctul lui Marian Țigănuș (fostul șef al Poliției din zonă) nu au mișcat un deget pentru a face ordine în ceea ce ar putea deveni oricând un al doilea caz Colectiv.

Sună exagerat? Nu, de vreme ce, neavând autorizație de construcție, clădirea nu poate asigura nici autorizație ISU pentru firmele găzduite la adresa Sebastian 13, sectorul 5.

Va încerca Piedone să prevină un al doilea Colectiv? 

Vom vedea.

VEZI ȘI:

CAB: audierile în dosarul “Colectiv” au început; Piedone vrea să dea declaraţii mai târziu

Tragedia fostei colege a lui Ludovic Orban: și-a pierdut fiul la Colectiv și, stoarsă de suferință, a murit și ea

După corupție, la Colectiv, acum și prostia ucide. România moare lent de COVID 19 cu ajutorul fabricanților de știri false

Leave a reply