Pian de patrimoniu vândut la fiare vechi! Afaceri murdare cu banii României în afara țării

0
1109

În perioada 17- 20 octombrie, o echipă a Corpului de Control al MAE, condusă de însuși șeful acesteia, a efectuat o „vizită” la Accademia di Romania din Roma. Ce a găsit aceasta nu știm. Situația a fost atât de încâlcită și gravă încât a fost necesară venirea și a unui procuror DNA, dezvăluie ziarul Emigrantul, editat la Roma:

”Luni, 23 octombrie, pe la 9 dimineața, era agitație în fața clădirii Academiei. Se aștepta un transport. Cu o întârziere de circa 40 de minute, o mașină a unei firme de mutări și-a făcut apariția pe viale delle Belle Arti și a parcat cu spatele pe treptele de la intrarea de jos a Academiei.

Aici câteva persoane au descărcat, ghiciți ce? Da, pianul casat dar împrumutat ulterior unei asociații al cărei președinte este tot o româncă.

Pentru o mai bună prezentare a lucrurilor, vă furnizăm și documentele prin care acest pian, evaluat în actele de casare la 28.500 lei vechi (!) (în timp ce alte lucruri sunt mult mai scumpe: un pikup Technics costa la cumpărare 799.500 lei vechi) și o serie de fotografii din momentul descărcării acestuia.

Din datele documentelor ilustrate reiese cum cei care au efectuat inventarul au mințit cu bună știință. La propunerea acceptată de casare a unor obiecte, cu siguranță multe dintre ele nefuncționale dar unele încă bune, comisia declară că din demontarea aparaturii „a rezutat cantitatea de circa 11 kg de materiale feroase, care au fost transportate la pubelele destinate acestora din afara orașului.”

Acestea sunt nimicuri în comparație cu alte „combinații” practicate de către unii angajați ai instituției. Interesant este de știut dacă cei de la Corpul de Control au reușit să afle și unde se duce benzina și motorina pe care cei din academie o primesc dar nu o consumă, dar pe care o vând lejer la benzinăria din colț pe sume nu indiferente. O perioadă chiar a circulat o parte din bonurile de benzină pe care aceștia le primeau, acum ieșite din uz și înlocuite cu un alt sistem. Un alt sistem la fel de bine fraudat pentru că românul e inventiv.

Și pentru că și la Venezia avem un Institut Cutural Român unde tot români au lucrat și lucrează (cu aceleași metehne) Corpul de Control a plecat spre orașul lagunelor să afle cum au fost folosite fondurile pentru protocol artificial umflate și alte nereguli ieșite la iveală din anumite rapoarte.”

Pe larg despre afacerile pe banii românilor petrecute în afara României, AICI

Leave a reply