Prima persoană transexuală care ajunge într-un guvern din Europa

0
1137

Petra De Sutter este noul viceprim-ministru al Belgiei, iar numirea a devenit istorică pentru Europa, fiind prima persoană transsexuală care a ajuns la o poziție ministerială într-un guvern european.

De Suttter este doctor și profesor de ginecologie, pe lângă activitatea ei în apărarea drepturilor comunității LGBT și a identității de gen, pe care le-a susținut întotdeauna în fiecare dintre funcțiile politice pe care le-a ocupat, fie în Senatul belgian, în adunarea parlamentară a Consiliului Europei sau în Parlamentul European.

Noul viceprim-ministru belgian a fost, de asemenea, un avocat al drepturilor femeilor și al drepturilor sexuale și reproductive. Sutter a fost aleasă, de asemenea, membru al Parlamentului European în 2019, unde a fost președinta Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor.

Belgia a încheiat, joi, recordul de zile fără un guvern federal pe deplin funcțional (din decembrie 2018), cu jurământul ca prim-ministru al liberalului flamand Alexander De Croo în fața regelui Philippe al belgienilor .

La 493 de zile de la ultimele alegeri, în mai 2019, și la 650 de zile după căderea guvernului federal condus de liberalul francofon Charles Michel, Belgia revine la un Executiv complet după ce a doborât un nou record temporar pentru a-l putea forma: peste 541 de zile, între 2010 și 2011.

De Croo va conduce un guvern cu 15 miniștri (inclusiv el) și cinci secretari de stat, potrivit presei belgiene, format din șapte formațiuni din patru familii politice: socialiști, liberali&ecologiști, flamand și francofon, pe lângă creștin-democrați.

Leave a reply