PES activists a lansat caravana ”România merită în Schengen”

0
314

PES activists România a lansat caravana „Românii merită în Schengen”, prin care vor strânge peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea României la spaţiul Schengen, anunţă, duminică, un comunicat al PSD.

Potrivit sursei citate, cu prilejul noii ediţii a Universităţii Europene de Vară cu tema „Europa noastră, viitorul nostru”, în prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists şi militanţi europeni ai Partidului Social Democrat, precum şi a numeroşi invitaţi din ţară şi diaspora, au fost dezbateri cu privire la evoluţiile politice la nivel naţional şi european, în contextul provocărilor semnificative pe care Uniunea Europeană a trebuit să le gestioneze în ultimul an, precum pandemia generată de coronavirus, criza energetică sau războiul din Ucraina.

În actualul context plin de provocări, Uniunea Europeană şi-a demonstrat viabilitatea. Suntem într-o alianţă care oferă securitate, resurse pentru dezvoltare şi parteneri pe care ne putem baza. Trebuie spus românilor că cei care critică UE nu vor binele României, nu au niciun proiect alternativ sau, mai rău, vor să ducă ţara spre Rusia. Dar integrarea noastră nu s-a terminat. Aderarea României la spaţiul Schengen este tot mai aproape şi poate asigura românilor drepturi depline şi oportunităţi economice semnificative pentru ţara noastră.

De aceea, insistăm cu acest deziderat prin organizarea în cadrul campaniei noastre #RomâniiMerităÎnSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele românilor de sprijin din toată ţara. Noi, cei de stânga, Partidul Social Democrat şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte şi profesionalism, am demonstrat că putem aduce un plus României în plan european”, a declarat Victor Negrescu, europarlamentar şi coordonator naţional PES activists România, citat în comunicat.

Conform PSD, Campania #RomâniiMerităÎnSchengen este un demers iniţiat de PES activists România, cu scopul de a sprijini aderarea României la spaţiul Schengen, informează stiritvr.

În cadrul campaniei, cetăţenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărţilor poştale puse la dispoziţie, mesajele lor de susţinere pentru acest deziderat. Campania îşi propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiţie ce a fost depusă la nivelul instituţiilor europene, conducând la o rezoluţie de sprijin din partea Parlamentului European”, arată sursa citată.

Leave a reply