marți, noiembrie 30

Persoanele care au trecut prin boala Covid, cele sub 55 de ani, dezavantajați la vaccinuri în Spania

Ce motivează Comitetul de Sănătate Publică din Spania, și care este vaccinul preferat de autoritățile sanitare pentru a vaccina lucrătorii indispensabili
0
701

Comitetul de Sănătate Publică al Sistemului Național de Sănătate spaniol,  stabilește că cei cu vârsta sub 55 de ani care au avut covid-19 și care au format anticorpi trebuie să aștepte șase luni pentru a fi vaccinați, deoarece „reinfecția este excepțională” în acea perioadă.

Vaccinul AstraZeneca va merge la lucrătorii esențiali. Cel puțin într-o primă etapă.

Deși medicamentul este aprobat în Europa pentru oricine are peste 18 ani, Spania este conservatoare.

În primul rând, cei peste 80 de ani au fost lăsați în afara, apoi cei peste 55 de ani iar, conform  noii priorități anunțate marți de Comitetul de Sănătate Publică al Sistemului Național de Sănătate, și cei sub această vârstă, dar care au patologii care îi fac mai vulnerabili la boli, ca urmarea atenționărilor, atât ale grupurile de pacienți, cât și ale unor  societăți medicale.


Resultado de imagen de astrazeneca
foto: dw.com

Ministerul Sănătății a anunțat ieri că va acorda prioritate lucrătorilor esențiali sub 55 de ani pentru vaccinarea cu dozele AstraZeneca, anunță cotidianul spaniol elpais.com

 

Guvernul acordă prioritate lucrătorilor “indispensabili” pentru vaccinare

Printre grupurile incluse se numără: Forțele și Corpurile de Securitate ale Statului, pompierii, Forțele Armate și profesorii de clase infantile, primare, secundare și cu nevoi speciale.


Ultime inregistrari cu decese cauzate de Noul Coronavirus

“Mexicul a înregistrat 1.701 de decese în ultimele 24 de ore, a treia cea mai gravă cifră zilnică de la începutul pandemiei, după 1.803 și 1.743 în zilele de 21 și 26 ianuarie, astfel încât 168.342 de persoane și-au pierdut deja viața.

Țara este, de asemenea, aproape de două milioane de infecții, după ce a adăugat alte zece mii.

În Statele Unite, California a depășit ieri New York-ul, fiind teritoriul țării cu cele mai multe decese de la începutul crizei de sănătate, în jur de 45.000 în ambele, potrivit unui număr de Reuters.

“Spania a adăugat marți 16 402 de infecții noi și 766 de decese, cea mai mare cifră de decese din ziua celui de-al treilea val, în timp ce planul de vaccinare avansează. Până în prezent, 2,1 milioane de persoane au primit cel puțin o doză, în timp ce 838.782 au fost deja inoculați cu ambele”, mai aflăm de la portalul mai sus citat.

Leave a reply