sâmbătă, iulie 13

VIDEO. Perseide 2020: cum să le cauți pe cer cu ajutorul telefonului mobil

0
1107

Toată săptămâna aceasta, Perseidele (”ploaia de stele”) sunt la nivel maxim, iar cu ajutorul telefonului le putem găsi mai devreme.

Suntem în marea săptămână a Perseidelor, cunoscută și sub numele de „Lacrimile Sfântului Lawrence”, care în fiecare an sunt văzute de cerul nostru cu o intensitate specială. Și o fac întotdeauna la anumite date de-a lungul anului, deși cea mai populară dintre toate este cea care are loc la jumătatea lunii august (în noaptea de 12 spre 13 august se va ajunge la punctul maxim), în apropierea festivalului din San Lorenzo.

Pentru a le putea găsi pe cer, cel mai important lucru este, mai presus de toate, să mergem într-un loc în care există puțină poluare. Și dacă avem şi o aplicație pe telefon, le putem găsi într-un mod mai simplu și mai precis.

Privim întotdeauna spre cel mai potrivit loc din cer

Deși, logic, prin aceste aplicații nu putem vedea Perseidele ca atare, putem găsi rapid acea orientare a cerului unde vom putea vedea mai multe Perseide în mai puțin timp.

În mod logic, cel mai bine este să avem cele mai precise informații posibile și această aplicație pentru mobilul nostru o poate face. Aplicația se numește SkEye Perseids Astronomy Sky Map, care este specializată în a putea găsi locul pe cer unde va exista o concentrare mai mare de Perseide. Pentru aceasta, trebuie să căutăm acest eveniment în aplicație și, prin urmare, să sărim în acel loc pe harta cerului, unde vom putea găsi Perseidele.

Ceea ce face această aplicație este să vedem cerul într-un mod virtual, așa că nu trebuie decât să mutăm telefonul în locul unde este indicat pe hartă pentru a putea privi acea zonă a cerului unde putem vedea mai bine Perseidele.

Dacă poziționarea hărții sky nu se mișcă lin sau face mișcări ciudate,  este bine să calibrăm bine senzorii telefonului, mutându-l astfel încât să localizeze corect terminalul.

Dacă nu facem acest lucru, nu va avea sens să utilizăm această aplicație pentru a privi cerul în locul potrivit.

 

 

În cazul unui iPhone, cel mai bine este să obținem o aplicație precum Classic Sky Map 2, care ne oferă, fără îndoială, o bază de date excelentă, cu tot felul de evenimente pe cer, de la planete la stele sau de pe Lună, constelații, ”averse” meteorice și multe altele.

Deși, în acest caz este necesară versiunea completă, care este plătită, pentru a putea accesa căutarea interactivă a evenimentelor pe cer și, prin urmare, pentru a găsi mai rapid Perseidele care pot fi văzute în aceste zile.

În mod logic, aceste aplicații nu înlocuiesc bucuria de a urmări spectacolul pe viu, dar ne facilitează bucuria de a vedea virtual Perseidele, cu ochii noștri, dintr-un loc cu puțină poluare a luminii. Tot ce poate face telefonul este să găsească rapid locul din cer spre care trebuie să căutăm pentru a vedea cât mai multe Perseide în zilele următoare. lasexta.com

Leave a reply