Pentru Trump, greul abia acum începe și el are legătură cu numele noului procuror general al SUA

0
882

O lungă listă de cetățeni, avocați și politicieni democrați așteptau mult timp plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă, la sfârșitul acestei luni, pentru a continua procesele împotriva acestuia, odată cu ridicarea obstacolelor din calea imunității prezidențiale.

Judecătorul Merrick Garland, care tocmai a fost anunțat în funcția de nou procuror general al statului, va fi probabil prima persoană interesată să urmeze această cale, mai ales că funcția sa vine la pachet și cu cea a portofoliului Justiției.

Garland, în vârstă de 68 de ani, actualul șef al Curții de Apel din Washington, este, de asemenea, un veteran al vieții publice din SUA și nu va fi dezgustat de posibilitatea de a-l aduce pe Trump pe banca acuzaților pentru că ar fi indus atacul foarte grav asupra Capitoliului, care a avut loc miercuri.

Garland a lucrat ca avocat în Departamentul de Justiție, alături de Bill Clinton, unde a fost responsabil de impulsionarea proceselor unor personalități proeminente din țară, relatează presa de peste Ocean.

Obama l-a propus candidat la Curtea Supremă să ocupe postul vacant lăsat de moartea unui magistrat conservator; dar majoritatea republicană din Capitoliu i-a stat în cale și încununarea carierei sale a fost întreruptă atunci.

Portofoliul oferit acum de Biden îl poate tenta să se răzbune.

Viitorul judiciar al lui Donald Trump pe termen mediu va fi, de asemenea, plin de alte cazuri, care așteaptă plecarea sa de la Casa Albă.

Mai multe au de-a face cu presupusa evaziune fiscală în afaceri și presupuse declarații false de venit.

Cel puțin două procese sunt legate de cazuri teribile de hărțuire sexuală, în care atât părțile interesate, cât și avocații lor speră să obțină un anumit profit, cel puțin din publicitatea proceselor.

Încă un caz, cel mai dăunător până la cel cu atacul de miercuri asupra Capitolului, îl acuză de presupusă complicitate cu fostul său avocat Michael Cohen pentru a cumpăra tăcerea martorilor într-un proces.

Leave a reply