Iată de ce vom primi în loc pe pensie puncte. Deci praful de pe tobă

0
812

”Fondatorii sistemului de pensii pe trei piloni in Romania au gandit de la bun inceput sistemul ca fiind unul complementar, nu in concurenta. Menirea pensiilor private era sa completeze preconizata scadere a pensiilor publice in conditiile evidentului declin demografic. Din pacate astazi pare sa se uite aceasta intentie a “parintilor fondatori” si in locul unei mese care sa stea pe 3 picioare se incearca tot felul de variante cu un picior mai scurt sau chiar cu doua picioare.”, afirmă analistul financiar Radu Crăciun, citat de Hotnews.

Observația sa de fond are legătură cu dorința guvernului PSD-ALDE de a șubrezi treptat soarta companiilor străine în România (care aduc la buget sume imense fără de care nu s-au putea plăti pensiile), pe care actuala putere le consideră vinovate de protestele #Rezist. Pe de altă parte, confiscând banii din Pilonul II de pensii, statul poate cârpi, însă doar de moment, găurile create prin măsuri iresponsabile gen creșterea salariului minim, majorări salariale bugetare – toate făcute pe datorie și cu scopul de a închide gura populației care nu dorește încălecarea justiției independente și răsucirea României dinspre Occident spre răsărit. Adică, sting un incendiu actual provocat doar dei ei, dar dau foc tuturor pensionarilor de mâine. Aceștia vor primi…puncte de pensie, în loc de bani. Asta se înțelege din avertizările lui Radu Crăciun:

Eroarea fundamentala de la care se porneste intr-o astfel de discutie este urmatoarea. Si acesta este lucrul pe care orice cetatean ar trebui sa il aiba in minte daca vreodata va fi confruntat cu o alegere. Banii pentru pensia publica viitoare a cetatenilor activi de astazi nu exista. Pur si simplu nu se afla nicaieri stransi. Iar faptul ca ei nu exista prezinta un mare “avantaj”. Ei pot fi inmultiti prin promisiuni oricat de mult, prin intermediul punctului de pensie. Deci puncte, nu bani!

Momentul adevarului va fi atins doar in momentul in care beneficiarii ipotetici vor deveni beneficiari efectivi si vor vedea cat cash vor genera punctele lor de pensie. Iar marimea acestui cash va depinde de cat de multi vor fi copiii si nepotii nostri, cati dinte ei vor mai fi in tara, cat de mari vor fi impozitele lor, cati imigranti vom fi primit in Romania, cati dintre ei se pricep sa si lucreze si asa mai departe.

 

Leave a reply