Pele/ Neymar, Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo printre cei care-l omagiază

0
908

Probabil cel mai mare jucător din istorie, Pele a murit joi la vârsta de 82 de ani, iar actualii și foștii jucători au apelat la rețelele de socializare pentru a-și aduce omagiu.

„Regele” Pele „a schimbat totul”, spune atacantul brazilian Neymar, în timp ce omagiile aduse defunctei legende a fotbalului.

„Înainte de Pele, fotbalul era doar un sport”, a scris Neymar pe Instagram.

„Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat voce săracilor, negrilor”.

Neymar a adăugat: „În principal: a dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui! A plecat, dar magia lui va rămâne”.

Atacantul francez și coechipierul lui Neymar la Paris St-Germain, Kylian Mbappe, l-a descris pe Pele drept „regele fotbalului”, adăugând că „moștenirea sa nu va fi uitată niciodată”.

Pele este creditat că a marcat un record mondial de 1.281 de goluri în 1.363 de apariții pe parcursul unei cariere de 21 de ani, inclusiv 77 de goluri în 92 de meciuri pentru țara sa.

Singurul jucător care a câștigat Cupa Mondială de trei ori, ridicând trofeul în 1958, 1962 și 1970, Pele a fost numit Jucătorul Secolului de la FIFA în 2000.

https://www.instagram.com/leomessi/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fc6e0e99-df3c-42f4-8d3e-61d8c1619529
Cristiano Ronaldo din Portugalia a spus: „Un simplu rămas-bun de la eternul Rege Pele nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea care învăluie întreaga lume a fotbalului în acest moment.

„Prietenia pe care a arătat-o ​​întotdeauna pentru mine a fost reciprocă în fiecare moment pe care l-am împărtășit, chiar și atunci când eram despărțiți.

„Memoria lui va rămâne pentru totdeauna în fiecare dintre noi care iubim fotbalul.”

Fostul atacant brazilian, câștigător la Cupa Mondială, Ronaldo, a spus: „Unic. Geniu. Tehnic. Creativ. Perfect. De neegalat. Acolo unde a plecat Pele, a rămas. Ne-a părăsit niciodată vârful, ne părăsește astăzi. Regele fotbalului – unul și numai. Cel mai mare din toate timpurile.”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat: „Pentru un sport care reunește lumea ca nimeni altul, ascensiunea lui Pele de la începuturi umile la legendă a fotbalului este o poveste a ceea ce este posibil”.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat: „Mâhnire pentru trecerea în neființă a unui om care prin fotbal a adus numele Braziliei în lume. A transformat fotbalul în artă și bucurie”.

Și președintele ales Luiz Inacio Lula da Silva a spus: „Am avut privilegiul pe care brazilienii mai tineri nu l-au avut: l-am văzut pe Pele cântând, în direct, la Pacaembu și Morumbi. Joacă, nu. L-am văzut pe Pele dând un spectacol. Pentru că atunci când el a luat mingea, a făcut întotdeauna ceva special, care de multe ori a sfârșit într-un gol”.

Președintele organismului de conducere mondial al fotbalului, FIFA, Gianni Infantino, a spus că a avut inima zdrobită într-o „zi cu adevărat tragică pentru fotbal” și l-a descris pe Pele drept „sportivul secolului”.

El a adăugat: „A avut o prezență magnetică și, când erai cu el, restul lumii se oprea. Astăzi, toată lumea deplânge pierderea lui Pele; cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor”.

Richarlison, unul dintre cei câțiva jucători actuali din Brazilia care au adus un omagiu, l-a descris pe Pele drept „cel mai frumos capitol” din fotbal și a spus că „a schimbat istoria jocului pentru totdeauna”.

Richarlison a continuat: „Veți fi întotdeauna cel mai mare pentru că acum 60 de ani, cu toate dificultățile cu care v-ați confruntat, ați făcut ceea ce doar câțiva au reușit să facă astăzi”.

Câștigătorul Angliei, Sir Geoff Hurst, a declarat că Pele a fost „fără îndoială cel mai bun fotbal împotriva căruia am jucat vreodată”, adăugând: „Am fost mândru că sunt pe teren cu el”.

Colegul campion din 1966, Sir Bobby Charlton, l-a salutat pe Pele drept „un fotbalist cu adevărat magic și o ființă umană minunată”.

Fostul club al lui Pele, Santos, a postat o poză cu o coroană cu cuvântul „etern”.

Coechipierul lui Pele, care a câștigat Cupa Mondială în 1958 și 1962, Mario Zagallo, a spus: „Prietenul meu al atâtor victorii, titluri și povești comune. El lasă o moștenire eternă, de neuitat”.

Fostul atacant al Angliei, Gary Lineker, a spus că Pele va avea „întotdeauna nemurirea fotbalistică” drept „cel mai divin dintre fotbaliști și cel mai fericit dintre bărbați”.

Fostul fundaș al Braziliei și câștigător al Cupei Mondiale Cafu a spus: „Pele moare, această știre nu este exactă… Pele nu va muri niciodată. Pele nu ne va părăsi niciodată. Pele nu va înceta niciodată să existe. Pele este etern, Pele este Rege, Pele este unic… s-a dus doar să se odihnească puțin.”

Asociația de Fotbal va lumina arcul Wembley în culorile Braziliei și a spus: „Toți cei care iubesc fotbalul îl iubesc pe Pele”.

De opt ori campion olimpic la atletism, Usain Bolt a adus și el un omagiu, descriindu-l pe Pele drept „o legendă a sportului”.

New York Cosmos – unde Pele și-a încheiat cariera de club în 1977 – a spus că „a început o revoluție sportivă în America”.

Clubul a adăugat că „a ajutat la popularizarea fotbalului în Statele Unite”, spunând: „Unde cândva erau diamante de baseball, acum existau și terenuri de fotbal”.

Contul de Twitter al guvernului brazilian l-a descris pe Pele drept „puternicul nostru erou brazilian” care va fi „imortalizat de geniul său”.

Fiica lui Pele, Kely Nascimento, a postat o poză cu ceea ce păreau a fi mâinile familiei lui Pele pe corpul lui în spital și a scris: „Tot ceea ce suntem este datorită ție. Te iubim infinit. Odihnește-te în pace”.

Leave a reply