sâmbătă, iunie 15

Pavel Popescu (PNL), despre rotativa guvernamentală: „UDMR a fost un soi de cloșcă cu ministere de aur”

0
192

În cadrul unei intervenții la Digi24, pe tema rotativei guvernamentale, deputatul liberal Pavel Popescu a afirmat că premierul Nicolae Ciucă s-a arătat flexibil în privința negocierii ministerelor, sugerând că cei de la PSD ar fi cei care se cramponează de anumite portofolii.

Legat de pretențiile UDMR, Popescu a amintit că formațiunea maghiară nu s-a aflat de la început ca semnatară a protocolului, și totuși a intrat la guvernare cu ministere importante, potrivit g4media.

„Premierul Ciucă a decis sa găsească orice cale pentru a flexibiliza această negociere, chiar pierzând pe linie politică, doar ca să fie dusă la capăt această etapă a rocadei guvernamentale (…) Esența negocierii PNL de dragul stabilității chiar nu e un clișeu. Nu trebuie să ne poticnim în niște ministere”, a spus Pavel Popescu.

Chestionat despre pretențiile UDMR, care păreau, la un moment dat, că țin blocate negocierile rocadei, Pavel Popescu a subliniat că UDMR a fost de la bun început avantajată, deși formațiunea condusă de Kelemen Hunor nu a fost de la bun început semnatară al protocolului coaliției PSD-PNL. Astfel, în opinia sa, n-ar fi nicio tragedie dacă UDMR nu va mai intra la guvernare.

UDMR a fost partidul privilegiat de la început, pentru că deși n-a semnat protocolul coaliției a primit ministere importante. A fost un soi de cloșcă cu ministere de aur. Chiar n-ar fi o tragedie dacă PSD va insista pentru o modificare a compoziției guvernamentale”, a spus Popescu, sugerând că s-a discutat ieșirea de la guvernare a formațiunii maghiare.

„Important este să avem ministere unde oamenii să fie capabili, iar aici mă refer la PNRR”, a mai adăugat liberalul.

Leave a reply