sâmbătă, ianuarie 29

Orban către patronii din Franţa: “România, singura ţară din UE care a înregistrat o creştere a investiţiilor”

1
255

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizaţii patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), subliniind, cu această ocazie, că relaţia româno-franceză contribuie în mod esenţial la dezvoltarea economică a României.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul României o efectuează în Franţa şi reflectă angajamentul Guvernului român de a promova ţara noastră ca destinaţie investiţională.

 

“România este singura ţară din Uniunea Europeană care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al anului 2020”, a subliniat Ludovic Orban, citat în comunicat.


Premierul a arătat că, în pofida provocărilor generate de criza COVID-19, Guvernul României îşi menţine “angajamentul ferm” în direcţia dezvoltării unui parteneriat durabil cu toţi investitorii din sectorul economic.

“Guvernul va continua, astfel, să contribuie activ la asigurarea unor condiţii prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România şi creşterea competitivităţii companiilor, cu efecte benefice şi de durată asupra cetăţenilor români”, se arată în comunicat.

Totodată, înaltul oficial român a arătat că obiectivul pe termen mediu şi lung al Executivului constă în dezvoltarea “unei economii puternice, reziliente şi competitive la nivel internaţional” şi, de asemenea, va urmări “implementarea unor politici publice, la nivelul unei administraţii eficiente, care să garanteze condiţii de concurenţă echitabile şi transparente pentru mediul de afaceri”.

În acelaşi context, Orban a subliniat că relaţia româno-franceză contribuie în “mod esenţial” la dezvoltarea economică a României şi reprezintă “o platformă importantă pentru creşterea competitivităţii”. “Avem în vedere un model de creştere economică sustenabilă, bazat pe creşterea investiţiilor şi a valorii adăugate din economie”.

Şeful Guvernului a dezbătut cu oamenii de afaceri prezenţi oportunităţile investiţionale semnificative generate de planul naţional pregătit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă.

“Premierul Orban a subliniat importanţa dezvoltării infrastructurii de sănătate, de transport, creşterea cooperării în domeniul agriculturii şi dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată în economie. O atenţie deosebită va fi acordată, de asemenea, dezvoltării capitalului uman, prin educaţie şi formare profesională, adaptate nevoilor economiei viitorului”, arată sursa citată.

În cadrul întâlnirii, premierul a subliniat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări va continua să reprezinte un reper al prosperităţii, precum şi al securităţii noastre comune în spaţiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care România şi Franţa le împărtăşesc.

“Prim-ministrul român a reiterat angajamentul Guvernului de a depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, condiţie esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor productive şi pentru o funcţionare eficientă a mecanismelor de piaţă, în beneficiul consumatorilor”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, la finalul întrevederii a fost semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri din România şi MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea între entităţile economice din România şi Franţa.

1 comment

Leave a reply