Parlamentarii au votat pentru revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău

0
109

Parlamentarii au votat pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curţii de Conturi. Au fost 308 voturi în favoarea revocării şi o singură abţinere. Niculae Bădălău este în arest preventiv acum, fiind acuzat de dare de mită și trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, fostul lider social democrat ar fi oferit 170.000 de euro unui primar din Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Comisiile de Buget-Finanțe au votat în unanimitate cererile USR și PSD de revocare a lui Nicolae Bădălău din funcția deținută la Curtea de Conturi.

Parlamentarii au votat propunerea PSD și USR cu 308 voturi pentru, o abținere și niciun vot împotrivă.

Potrivit stiritvr, votul a fost unul mai degrabă simbolic, pentru că această decizie de revocare a vicepreședintelui Autorității de audit din cadrul Curții de Conturi nu are un efect juridic și asupra anchetei penale aflate în curs. Revocarea a fost cerută atât de USR, cât și de PSD.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, actual vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, a contestat măsura preventivă, iar instanţa supremă va da un verdict definitiv.

Leave a reply