Părintele Ghelasie Țepeș și ”Padre” Varlaam au murit de COVID. Ce-a învățat Biserica din asta?

3
2013

Biserica Ortodoxă n-a înțeles nici până azi rostul lui Dumnezeu în vremea COVID, de vreme ce a permis unora dintre figurile ei cele mai proeminente să propovăduiască ignoranța față de coronavirus.

Iar virusul nu i-a iertat nici pe acei înalți prelați care vorbeau în numele Domnului, dar o făceau împotriva lui Dumnezeu. Căci Dumnezeu înseamnă viață, iar Biserica are obligația să-i protejeze pe mireni, nu să-i trimită la moarte.

Înmormântarea unuia dintre discipolii lui Arsenie Boca a devenit prilej de pelerinaj. Oamenii au venit de la sute de kilometri depărtare la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighișoara, ca să-și ia rămas bun de la starețul Ghelasie Țepeș, mort de COVID-19 la 58 de ani.

Jurnalista Liana Alexandru scrie pe Facebook că regulile de distanțare socială au fost ignorate de participanții la înmormântare și vorbește despre „complicitatea Bisericii la dispariția credincioșilor și a propriilor slujbași.”

„Mesajul părintelui Ghelasie, care nu credea în COVID și chema sărmanii oameni la potir, linguriță și pupat de patrafir, mi se pare grăitor pentru complicitatea Bisericii la dispariția credincioșilor și a propriilor slujbași”, scrie Liana Alexandru.

În ultima sa predică, pe 26 octombrie, preotul i-a îndemnat pe oameni să nu se teamă de coronavirus.

„Uitați-vă dumneavoastră că din boala asta au făcut ca o religie. Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă spovediți, să nu vă mai împărtășiți, că acolo e boala, la potir, auzi! Greșit! După toate greutățile noastre, nu vedeți că vor să vă închidă sărbătorile?”, a spus atunci starețul Ghelasie.

Pe 6 noiembrie, preotul a ajuns la spital în stare gravă, fiind testat pozitiv la SARS-CoV-2. A fost transferat la terapie intensivă, dar după aproximativ o săptămână a decedat.

”Padre s-a mutat la Domnul”

În schimb, un alt prelat nu gândea deloc conspiraționist ca părintele Ghelasie Țepeș.

Părintele Varlaam, stareţul Mănăstirii Partoş, a murit după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, la vârsta de 42 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a mânăstirii, în noaptea de luni spre marți.

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie. De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Partoș.

Cunoscut drept ”Padre”, el era unul dintre cei mai iubiți preoți din Timiș, ajutând de ani buni o mulţime de copii din familii sărmane, cărora le-a purtat de grijă şi îi învăţa carte.

Spre deosebire de părintele Ghelasie Țepeș, Padre Varlaam s-a ferit cât a putut de COVID și credea în regulile sanitare, dar cum în jurul lui și în interiorul Bisericii domină conspiraționismul și ignoranța, el a plătit cu viața din cauza satanei care a ajuns la el prin intermediul altora.

Dumnezeu să-l odihnească pace!

Conducerea BOR propovăduiește în continuare moartea prin COVID

Ce a înțeles Biserica Ortodoxă din aceste două decese dureroase și pentru ea, și pentru credincioși. NIMIC! Capii ei au cotinuă și azi să se războiască cu presa și medicii, deși declară fariseic că ei susțin protejarea populației.

Nu doar că n-o susțin, dar nu fac nimic pentru a-și proteja măcar slujitorii cei mai de seamă ai Bisericii, care ajung, iată, să părăsească această lume din cauză cu unii vorbitori ai BOR cu discurs satanist pun mai presus de viața semenilor ura față de alții.

Nici până azi, BOR nu s-a pronunțat ferm în favoarea sănătății populației, dimpotrivă, o subminează prin menținerea pelerinajelor și discursuri  de tip PSD-ist împotriva celor care propun, de pildă, Sărbători în carantină.

Mai mult, conducerea BOR propovăduiește moartea prin COVID fără o implicare fermă în promovarea vaccinării populației.

Nici n-ar avea cum: capii BOR au fost mereu conectați la mesajele dinspre Rusia de tip ”familie tradițională” sau anti-vaccin, devenind agenți ai unor destabilizatori ai României precum talibanii de la AUR (”Alianța Unirii cu Rusia”).

Asta face conducerea BOR: își trimite la moarte cele mai îndrăgire figuri și lasă COVID-ul să distrugă viața credincioșilor.

De ce, părinte Ghelasie! Ce dureros, ”Padre” Varlaam!

VEZI ŞI:

Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit din cauza COVID-19

Nu CTP e iadul, ci voi, popilor fără Dumnezeu!

BOR şi îndemnurile electorale

Leave a reply