sâmbătă, iulie 13

PNL Sector 3 vrea salvarea Parcului IOR. Baciu: „Ne vom lupta pentru ca cele 11 hectare să redevină spațiu verde”

1
182

Organizația Partidului Național Liberal Sector 3 a inițiat un proiect de hotărâre care prevede reîntregirea Parcului IOR, respectiv salvarea a 11 hectare de spațiu verde. Proiectul a fost deja aprobat în ședință de consiliu local.

„Se defrișează masiv, iar noi refuzăm să asistăm nepăsători la amputarea parcului IOR. Vorbim de 11 hectare de teren în inima Bucureștiului, care nu vor mai fi spațiu verde, cu toate implicațiile rezultate. Știm cât de mare este impactul poluării aerului asupra sănătății noastre, a tuturor. Ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spațiu verde”, a spus Andrei Baciu, președinte PNL Sector 3.

Soluția indicată de Andrei Baciu pentru salvarea Parcului IOR este exproprierea pentru cauză de utilitate publică, urmată apoi de transferul dreptului de administrare a terenului expropriat către Sectorul 3, care trebuie să se angajeze că această suprafață va fi amenajată drept parc, potrivit capital.

În același timp, președintele PNL Sector 3 a făcut apel la locuitorii din sector să susțină demersul inițiat de liberali și a anunțat lansarea unei petiții: „Demarăm o strângere de semnături în stradă și în mediul online, pentru că ne dorim ca vocea cetățenilor să fie auzită. Din ceea ce am discutat noi cu toți cei care trăiesc în zonă, toată lumea își dorește același lucru: recuperarea celor 11 hectare de teren.”

În cadrul conferinței de presă a PNL Sector 3 a luat cuvântul și consilierul local liberal Cătălin Moldoveanu, inițiatorul proiectului de hotărâre de Consiliu Local prin care se solicită exproprierea suprafeței retrocedate din Parcul IOR.

El a precizat că PNL Sector 3 a inițiat și o  hotărâre de Consiliul Local, aprobată ieri, prin care se prevede înființarea unui post de poliție locală chiar în Parcul IOR: „În momentul în care se constată că se întâmplă ceva în neregulă în zona retrocedată, Poliția Locală va putea instant să cheme Poliția Națională și Garda de Mediu.”

Demersul inițiat de PNL Sector 3, prin intermediul Consiliului Local Sector 3, va trebui dezbătut oficial la nivelul CGMB și al Primăriei Capitalei, iar Andrei Baciu a precizat că liberalii din sectorul 3 vor urmări îndeaproape acest subiect până la rezolvarea lui.

1 comment

Leave a reply