Parchetul European: Bunuri de 8,5 mil. Euro confiscate unor societăți din cadrul comunității chineze din Padova

Un ordin de confiscare a unor bunuri în valoare de peste 8,5 milioane de euro de la șapte societăți din China Wholesale Center din Padova, un centru de distribuție de bunuri de origine est-asiatică, a fost executat de Garda Financiară italiană (Guardia di Finanza) în cadrul unei anchete conduse de Parchetul European (EPPO).

„Ancheta a scos la iveală un presupus mecanism evazionist în jurul importului, livrării și vânzării de îmbrăcăminte în Italia din Asia de Est, pus în aplicare de șapte societăți din cadrul comunității chineze pentru a frauda autoritățile fiscale”, arată Parchetul condus de Laura Codruta Kovesi într-un comunicat, informează stiripesurse.ro.

„Aceste întreprinderi au emis facturi referitoare la tranzacții inexistente, care au fost apoi contopite în declarațiile fiscale respective din 2016 până în 2020, pentru o valoare impozabilă de aproximativ 39 de milioane de euro. Neplata TVA rezultată corespunde sumei pentru care s-a dispus confiscarea, în active financiare și imobiliare, ca profit al infracțiunii.

Analiza documentației confiscate în timpul perchezițiilor efectuate de ofițerii Guardia di Finanza din Veneția și Padova la începutul acestui an, precum și a fluxurilor de facturare activă și pasivă ale unor societăți, a permis identificarea multor presupuse societăți fantomă sau societăți de tip „missing trader” situate în Italia (Prato și Milano) și în Cehia, Grecia, Ungaria, Slovacia, Slovenia și Spania. În același context, EPPO a confiscat încă 500 000 EUR de la un alt om de afaceri chinez. Dovezile privind un flux uriaș de bani în străinătate sugerează că societățile investigate sunt structuri funcționale pentru a crea lichidități și profituri din frauda fiscală, care sunt trimise în China”, arată EPPO.

Această anchetă a fost inițiată de Guardia di Finanza sub coordonarea Parchetului din Padova și a fost preluată de EPPO în iulie 2021.

Leave a reply