Papa Francisc le cere liderilor lumii vaccin anti-COVID pentru toți și sprijin în special pentru șomeri

0
876

Papa Francisc a folosit mesajul său de Crăciun pentru a spune că vaccinurile împotriva coronavirusului trebuie să fie disponibile tuturor și a cerut țărilor să coopereze în cursa de ieșire din pandemie.

“Astăzi, în acest timp de întuneric și incertitudine din timpul pandemiei, apar mai multe lumini de speranță, cum ar fi descoperirea vaccinurilor (…) acestea trebuie să fie disponibile tuturor”, a declarat papa vineri în cadrul mesajului său tradițional Urbi et Orbi, în Vatican.


”Le cer tuturor celor responsabili din state, companii, companii, organizații internaționale (…) să promoveze cooperarea și nu concurența și să caute o soluție pentru toți, vaccinuri pentru toți, în special pentru cei mai vulnerabili și nevoiași din toate regiunile lumii”, a spus el.

Papa Francisc a cerut „generozitate și sprijin”, în special față de cei șomeri, care se confruntă cu lipsuri și violență domestică în timpul pandemiei.

Francisc a vorbit de la Palatul Apostolic al Vaticanului și nu de la balconul său cu vedere la Piața Sf. Petru, de unde ține în mod tradițional discursul.

Liderul Bisericii Catolice a folosit de asemenea mesajul de Ziua Crăciunului pentru a cere încetarea conflictelor din Orientul Mijlociu și Africa, precum și alinarea suferințelor pe tot continentul american.

Din cauza restricțiilor covid-19, au fost prezente doar 200 de persoane, inclusiv 30 de cardinali.

Liturghia de Ajun de Crăciun este un eveniment istoric în Vatican. De obicei, are loc în secțiunea principală a bazilicii, potrivit Reuters, și în general atrage până la 10.000 de persoane.

Toți, cu excepția papei și a celor care cântau în cor, purtau măști. Evenimentul s-a încheiat mai devreme decât de obicei, astfel încât oamenii să poată pleca acasă înainte de ora 22:00, în Italia.

În acest an, Papa Francisc a evidențiat importanța ajutorării celor în nevoie, menționând că Isus s-a născut ca un proscris.

„Fiul lui Dumnezeu s-a născut abandonat pentru a ne spune că fiecare persoană uitată este un fiu al lui Dumnezeu”, a spus el, potrivit CNN.

Binecuvântarea de vineri încheie un an tăcut pentru Papa Francisc, ale cărui activități au fost sever restricționate de pandemie.

Din martie până în septembrie, a ținut online audierile obișnuite de miercuri. În primăvară, el a sărbătorit Liturghia Duminicii Floriilor într-o biserică goală.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări în timpul primului val de covid-19 din Europa. Guvernul țării a aplicat cel mai strict nivel de măsuri împotriva coronavirusului în perioada Crăciunului și Anului Nou. Scopul este de a evita un al treilea val.

Leave a reply