Papa Francisc: „E timpul să reducem aroganţa, autosuficienţa, mândria, orgoliul, să învingem lenea şi să riscăm să iubim”

0
559

Papa Francisc s-a rugat din nou duminică pentru poporul ucrainean, despre care a spus că „suferă o imensă cruzime”, la finalul slujbei duminicale, ţinută în piaţa Sf. Petru, transmite EFE.

Potrivit stiritvr, în mesajul de duminică, Suveranul Pontif a declarat că, „pentru a intra în proiectul de viaţă pe care Dumnezeu ni-l propune, este nevoie să limităm spaţiul egoismului, să reducem aroganţa şi autosuficienţa, să mai lăsăm din mândrie şi orgolii, să învingem lenea şi să riscăm să iubim, chiar dacă aceasta înseamnă crucea„.

Papa Francisc a spus că trebuie să alegem „uşa îngustă”, aşa cum o fac „părinţii care se dedică fiilor lor făcând sacrificii şi renunţând la timpul lor; cei care se îngrijesc de ceilalţi şi nu doar de propriile lor interese; cei care se dedică vârstnicilor, celor mai săraci şi celor mai slabi; celor care lucrează din greu, făcând faţă greutăţilor şi, poate, neînţelegerilor”.

Leave a reply