miercuri, august 17

Papa Francisc a cerut iertare pentru „răul comis de atât de mulți creștini” împotriva popoarelor indigene

0
104

Papa Francisc și-a cerut iertare, luni, pentru rolul Bisericii Catolice în problema școlilor rezidențiale din Canada, în care copiii indigeni au fost abuzați, notează CNN. Suveranul pontif a numit sistemul şcolar „o eroare dezastruoasă” şi a cerut scuze „pentru răul comis de atât de mulţi creştini” împotriva popoarelor indigene.

Suveranul pontif a mers în apropierea locului unde se află două foste școli din Maskwacis, în Alberta.

„În fața acestui rău deplorabil, Biserica îngenunchează și îi imploră lui Dumnezeu iertarea pentru păcatele copiilor ei. Cer cu umilință iertare pentru răul comis de atât de mulți creștini împotriva popoarelor indigene”, a spus Papa Francisc.

Papa, în vârstă de 85 de ani, se află într-un turneu de o săptămână în Canada pentru a îndeplini o promisiune pe care a făcut-o delegațiilor indigene care l-au vizitat la începutul acestui an la Vatican, unde a prezentat scuzele inițiale, informează digi24.

Liderii indigeni purtând coifuri de război din pene de vultur l-au întâmpinat pe papă ca pe un coleg de căpetenie și l-au primit cu scandări, bătăi de tobe, dansuri și cântece de război.

„Sunt aici pentru că primul pas al pelerinajului meu de pocăință este acela de a cere din nou iertare, de a vă spune încă o dată că îmi pare profund rău”, a mai spus el.

„Îmi pare rău pentru modul în care, din păcate, mulți creștini au sprijinit mentalitatea colonizatoare a puterilor care au asuprit popoarele indigene. Îmi pare rău”, a spus el în timpul întâlnirii cu primele națiuni, Métis și Inuit.

Leave a reply