marți, ianuarie 25

Papa despre Crăciunul de criză: ”În loc să ne plângem din cauza pandemiei, să facem ceva pentru cei care au mai puțin!”

0
638

Fără a minimaliza problemelelumii noastre actuale, Papa Francisc a sfătuit duminica aceasta că „în aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce ne împiedică să facem pandemia, să facem ceva pentru cei care au mai puțin”.

În întâlnirea sa cu credincioșii pentru rugăciunea lui Angelus, Papa a avertizat că „consumismul, frați și surori, ne-a răpit Crăciunul nostru drag”.


Suveranul Pontif a propus o soluție pozitivă: să nu cumpărăm „al unsprezecelea cadou pentru noi și prietenii noștri, ci pentru o persoană care are nevoie la care nimeni nu se gândește”.

Cu puțin timp înainte, într-un tweet, Para Francisc a subliniat că „solidaritatea se exprimă în mod concret în serviciu” și că „a sluji înseamnă a avea grijă de cei fragili în familiile noastre, în societatea noastră, în poporul nostru”.

În afară de cei bolnavi și cei singuri, există mulți alții care se confruntă cu dificultăți serioase.

Papa a menționat ca exemplu situația celor 400.000 de marinari care și-au reziliat contractele și au fost lăsați în port, „dar nu se pot întoarce acasă” din cauza restricțiilor de zbor provocate de pandemie.

Ca referință de Crăciun roman, Sfântul Părinte a invitat lumea să viziteze expoziția „O sută de nașteri”, care anul acesta nu se află în camere, ci în aer liber, distribuită pe întreaga colonadă Bernini, pentru a evita riscul de contagiune a coronavirusului.

În același timp, el a reamintit că „fratele care suferă, oriunde ar fi, este Iisus în iesle. Fie ca Crăciunul să fie o abordare a lui Isus în acel frate, în acea soră. Ele sunt nativitatea vie la care trebuie să ne apropiem cu solidaritate. Acolo îl vom întâlni cu adevărat pe Mântuitorul”

Leave a reply