duminică, iulie 21

Pandemia se extinde în SUA: 600.000 de cazuri, 25.300 de morţi

0
959

Coronavirusul își continuă ofensiva fără încetare peste Ocean. Virusul a provocat cel puțin 123.920 de decese la nivel mondial de când a apărut în decembrie, Statele Unite fiind țara care a raportat cele mai multe cazuri până acum: 600.000, de trei ori mai mult decât oricare altă națiune.

Numărul deceselor înregistrat până la această oră este de 25.300, dar tendinţa este de creştere.

Numărul de decese zilnice cauzate de noul coronavirus în statul american New York a început să crească, deşi guvernatorul Andrew Cuomo a indicat că a fost confirmată o încetinire a pandemiei în regiune, relatează AFP.

În statul New York s-au înregistrat 778 de noi decese în ultimele 24 de ore, faţă de 671 anterior, ceea ce a adus bilanţul victimelor la 10.834 de la apariţia virusului în regiune.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a subliniat că numărul de internări este din nou în scădere, deşi aproximativ 1.600 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt încă spitalizate în ultimele 24 de ore.

Andrew Cuomo a creat luni un grup de lucru cu omologii săi din alte cinci state din nord-estul Statelor Unite pentru a elabora un plan comun pentru ridicarea treptată a măsurilor de izolare.

Această iniţiativă a părut să-l irite pe preşedintele american Donald Trump, care a declarat luni că este singurul care are autoritatea de a decide asupra reluării în ţară a activităţilor neesenţiale.

Premierul Canadei, situaţie incomodă

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a încercat marți să-și apere decizia de a călători cu familia într-o reședință rurală pentru a petrece Paștele, în ciuda autorităților canadiene recomandând să nu facă excursii pentru a limita răspândirea COVID-19.

Trudeau, care găzduiește zilnic conferințe de presă de la debutul crizei COVID-19, deși a rupt această practică în ultimele trei zile, a fost criticat pentru că a petrecut Paște la Harrington Lake, reședința rurală a primului ministru din Canada. în vecinătatea Ottawa

Leave a reply