sâmbătă, noiembrie 27

Pandemia într-o țară vecină: „Au eșuat complet. Fără paturi, fără oxigen, fără medici, fără anesteziști, nimic!”

0
218

Covid-19 lovește puternic Ucraina. Doar sâmbătă au fost raportate 20.341 de noi cazuri de infecție. Printre cele mai afectate regiuni se numără Odessa, situată pe locul 2 ca factor de răspândire a maladiei, după capitala Kiev, cu 1.521 de infectări în ultimele 24 de ore.

Duminică, numărul de cazuri a scăzut simțitor, dar și pentru că au fost testate mai puține persoane: 13.738 în toată Ucraina, 1075 în regiunea Odessa.

Spitalele sunt într-o situație critică: lipsite de paturi, dar și de oxigen. Potrivit site-ului Obozrevatel.com, administrația orașului Odessa declară că au mai rămas 36 de locuri gratuite pentru pacienții internați cu Covid-19 și că două din trei persoane plasate în saloane sunt în stare gravă.


„După cum vedeți, acesta este un virus atât de periculos. Și ministrul Stepanov a spus că este vorba despre o tulpină foarte infecțioasă. O astfel de situație cu mortalitate și morbiditate se găsește nu numai în regiunea noastră, ci în toată Ucraina. Spitalele acceptă pacienții cât de mult pot: persoane cu vârsta cuprinsă între 65-70-80 de ani, cu diverse patologii. Nu mor din cauza virusului, ci din cauza consecințelor produse de acesta”, a declarat, pentru Obozrevatel.com, șefa serviciului de presă al administrației Odessa, Natalia Maltseva.

Leave a reply