sâmbătă, ianuarie 29

Pandemia explodează în România. Ce carte va juca Iohannis diseară?

2
464

De la zi la zi, România își depășește propriile recorduri negative în privința pandemiei, cumva în pas cu ce se petrece în vestul Europei, unde țări ca Germania sau Franța au revenit la măsurile dure de carantină din primăvară.

Un număr de 7.733 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 30.336 de teste la nivel naţional, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.


Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până marţi, pe teritoriul României au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 181.175 de persoane au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.305.309 teste. Dintre acestea, 30.336 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.698 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 12.638 la cerere.

Situația tot mai gravă îi pune în corzi pe președintele Iohannis și Guvernul PNL, care pe de o parte ar fi dispuși să ridice nivelul restricțiilor, pe de alta știu că așa ceva ar veni la pachet și cu masive constestații ale majorității PSD-ALDE-Pro România-UDMR, dar și cu pierderi de popularitate cu doar o lună înainte de alegeri.

Din acest motiv, este așteptată cu maxim interes conferința de presă a președintelui Iohannis, din această seară de la ora 18.00, când e posibil să fie anunțate noi măsuri dure pentru a pune sub control pandemia.

Din nefericire, actualul Parlament rezultat după alegerile de acum 4 ani este un mare factor de instabilitate care nu ajută deloc autoritățile să taie în carne vie, din cauză că majoritatea amintită folosește criza pentru a câștiga voturi, ceea ce este foarte grav.

Toată România e acum cu ochii pe Klaus Iohannis. Anunță trecerea la carantină totală, ca în Vest, sau continuă cu restricții locale și moderate, ca până acum?

În primul caz, va lovi în PNL, în al doilea nu va lovi în plin pandemia.

Ce va face președintele?

VEZI ŞI:

Veste bună pentru persoanele cu dizabilități din București

”Am trecut prin iad”. Doi ziariști transmit din infernul COVID. ”Dacă te-ai protejat, de ce te-ai îmbolnăvit?!”

Eugen Tomac: “Minţile teroriste trebuie oprite”

Leave a reply