marți, ianuarie 25

Out, finul lui Firea cu leafă de 6.000 de euro! Nicușor Dan intră în pâine și taie în carne vie la București

2
1051

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalităţii, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban.

Nicușor Dan va intra rapid în pâine și prioritatea majoră este să ia la mână organigrama Primăriei Capitalei, pentru a-i identifica pe acei intruși infiltrați în aparatul de stat pe filiera Gabrielei Firea, care n-au făcut altceva decât să ”sugă” bani de la bugetul Bucureștiului, lăsând problemele orașului să se agraveze.

Bunăoară, căldura și apa caldă a devenit o mare problemă pentru mulți bucureșteni, culmea, în anul de grație 2020!


Responsabil pentru starea proastă a serviciilor este un om adus pe bani mulți de Firea, pe care Nicușor Dan îl va mazili rapid.

David Burghiu, finul cuplului Firea-Pandele, a fost numit în martie 2018 administrator special al Radet, după care, în 2019, a preluat conducerea Companiei Municipale Termoenergetica, la propunerea Gabrielei Firea, primarul Bucureştiului.

Salariul lui Burghiu este de 6.000 de euro, adică în jur de 300.000 de lei, dar pleacă acasă cu peste 350.000 de lei, având în vedere că a fost numit, de-a lungul timpului, în diverse comisii şi consilii de administraţie.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus clar că-l va da afară pe Burghiu imediat ce va prelua mandatul de primar.

„Sunt promovaţi oameni care, fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceştia nu trebuie să fi dovedit ceva în viaţă, e de ajuns să fie la locul potrivit şi la momentul potrivit şi, deodată, se pomenesc că sunt băgaţi în vreo 3-4 companii municipale şi câştigă dublu faţă de un om care a muncit toată viaţa şi lucrează 10 ore pe zi într-o multinaţională. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica”, a explicat Nicuşor Dan, citat de Adevărul.

Întrebat ce are să îi reproşeze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus:

„La întrebarea asta trebuie să îi întrebaţi pe sutele de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă vara asta şi mulţi dintre ei care nu au căldură zilele astea. Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, un eşec pe partea financiară, datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către Elcen, un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţii la infrastructură şi schimbarea infrastructurii şi cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Şi al treilea lucru care ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica, faptul că nu au fost în stare să ia bani europeni, care erau alocaţi pentru sectorul ăsta”, a precizat noul primar Capitalei.

Premierul Orban anunță că îi asigură ”spatele” financiar noului primar general

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că va susţine toate proiectele iniţiate de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi s-a angajat că Executivul va duce la „bun sfârşit” proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar, de fapt, „generează beneficii pentru Bucureşti”.

„Odată începută activitatea în Consiliul General, evident că trebuie să punem în prim plan interesul Bucureştiului şi interesul bucureştenilor, să sprijiniţi proiectele bune, proiectele care într-adevăr vin să crească calitatea vieţii în Bucureşti, să crească calitatea serviciilor şi să creeze oportunităţi suplimentare pentru fiecare bucureştean. Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că, în calitate de premier, voi sprijin toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan, şi, mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar, de fapt, generează beneficii pentru Bucureşti”, a afirmat Orban la ceremonia de învestire a lui Nicuşor Dan.

Premierul a precizat că joi s-au emis „autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 kilometri de tronsonul 2 de pe autostrada de centură a municipiului Bucureşti”.

VEZI ŞI:

Cosmin Prelipceanu, text excepțional despre ”post-adevărul” pandemiei: ”Se înlocuiește ȘTIU cu CRED”

CRIMĂ politică: PSD de folosește de pandemie pentru mai multe voturi. Rafila și Cercel, agenți COVID?

E oficial: Morega, candidat! Șeful USR Gorj a recunoscut de ce: ”Bani, influență…”

2 comments

Leave a reply