luni, septembrie 26

OUT, baronul de Vrancea! Cu ce rămâne Oprișan după 20 de ani la șefia județului

0
1483

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură de imagine pe care o primește PSD nu este pierderea Capitalei și a majorității Consiliilor județene în dauna PNL și USRPLUS, ci eliminarea de la șefia județului Vrancea a lui Marian Oprișan, cel mai longeviv baron, poreclit ”portofel”.

Anunțul privind înfrângerea baronului de Vrancea a fost făcut chiar de cel care îi va lua locul în premieră, Cătălin Toma, deputat PNL.

Într-o postare pe contul său de socializare, acesta și-a anunțat azi victoria, la ora 06:23 dimineață, după numărarea a 95% din voturile exprimate la președinția Consiliului Județean Vrancea.

Din informațiile Ziarului de Vrancea după numărarea voturilor în 356 de secții din votare din totalul de 359, rezultatul era următorul:

Cătălin Dumitru Toma (PNL-USR-PLUS) – 64.253 voturi (44,4 %)

Marian Oprișan (PSD) – 58.566 voturi ( 40,5 %)

Restul candidaților – 21.800 voturi (15,1 %)

311.406 alegători au fost pe lista permanentă în Vrancea, 156.117 de alegători prezentându-se la vot (50,13%).

Cătălin Toma

Din această centralizare lipsesc doar rezultatele din secțiile 13, 52 și 53 din Focșani, secții care nu pot influența câștigătorul competiției pentru președinția CJ Vrancea.

”În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reușit cu ajutorul dumneavoastră să câștig președinția Consiliului Județean Vrancea. Majoritatea secțiilor rămase de numărat sunt din municipiu, acolo unde focșănenii și echipa PNL condusă de Ion Ștefan au fost fantastici, oferindu-mi încrederea lor și un scor confortabil. Mulțumesc celor care au crezut în acest lucru și care au participat la vot. Astăzi, la ora 14, voi reveni cu o conferință de presă în care voi prezenta rezultatele finale”, a scris Cătălin Toma pe Facebook.

Cel mai longeviv baron: 20 de ani președinte de Consiliu județean!

Oprișan, alături de tovarăși vechi: Liviu Dragnea și Victor Ponta

În vârstă de 55 de ani, Marian Oprișan a fost considerat întotdeauna unul dintre „greii” PSD.

A intrat în partidul condus pe atunci de Ion Iliescu încă din 1990 și timp de doi ani a fost vicepreședinte al organizației de tineret a FSN. În 1992 a devenit membru fondator al Frontului Democrat al Salvării Naţionale din România și la scurt timp a fost numit lider al organizației din Vrancea a Frontului Democrat al Salvării Naţionale.

Până în 2003 a fost la conducerea locală a partidului care, între timp, și-a mai schimbat de două ori numele și a devenit Partidul Democraţiei Sociale din România, apoi Partidul Social Democrat.

Doar cinci luni Marian Oprișan a fost simplu membru PSD, din februarie până în iulie 2003. În iulie a fost din nou numit lider al PSD Vrancea, funcție pe care o păstrează până în prezent. În plus, încă de la început a făcut parte și din structura de conducere a partidului la nivel național.

De 20 de ani neîntrerupți, Marian Oprișan este președinte al Consiliului Județean Vrancea, mai precis din anul 2000. Însă anterior acestei date, el a mai deținut fie funcția de vicepreședinte al CJ Vrancea, fie chiar de președinte, pentru un an, încă din 1995. Totodată, începând din anul 2000 a fost cooptat în structura de conducere a mai multor organizații regionale mai largi, potrivit unei analize Digi 24.

Funcționarul public cu o mamă bogată

Anul trecut, Marian Oprișan a fost surprins la volanul unei maşini în valoare de peste 100 000 de euro. Întrebat cum de își permite o astfel de mașină, liderul PSD a declarat că maşina aparţine mamei sale.

„Mașina a fost cumpărată de mama mea, ea este proprietarul. Mie mi-o mai dă din când în când s-o conduc câte cinci minute. Dacă sunteți interesați de mai multe detalii întrebați-o pe ea. Mama mea nu este funcționar public, ci persoană privată și nu văd care este problema“, a declarat Marian Oprișan pentru Ziarul de Vrancea, adăugând că și alte mașini la volanul cărora a fost surprins sunt tot ale mamei sale.

De unde are însă Lucia Gherarde, mama baronului PSD, bani pentru fiul său? Aceeaşi publicaţie îl cita pe Marian Oprişan cu o declaraţie din urmă cu câţiva ani în care susţinea că mama sa are banii primiţi de la… el.

„Acum 15 ani nu puteam, dar vreau să vă spun un lucru… Eu nu am venit de pe stradă în administraţie… Când am intrat în administraţie, în 2005, făcusem deja prima societate pe acţiuni cu capital privat din România. Când am plecat din ea aveam deja 1,5 milioane de mărci, banii mei. Bani pe care, e adevărat, i-am dat mamei mele”.

Marian Oprișan a fost și în vizorul DNA, încă din 2006, în așa-numitul dosar „Căprioara”, dar a fost achitat definitiv în 2015, după nouă ani de proces. Procurorii DNA îl acuzaseră, din poziția sa de președinte al Consiliului Județean, de cheltuirea ilegală a aproape două milioane de dolari .

Totuși, deși rămas fără funcție, fostul baron PSD de Vrancea va avea acum mai mult timp pentru iubire și călătorii exotice.

Jurnaliştii de la CanCan l-au surprins pe baronul de Vrancea în sejur de lux, alături de iubita sa Larisa Maria Nădrag, pe plaiurile exotice ale Republicii Dominicane.

 

Leave a reply