OTP nu poate ieşi de pe piaţa rusească

0
329

Grupul bancar ungar OTP Bank a primit dovezi serioase de interes pentru subsidiara sa rusească din partea unor potenţiali ofertanţi, dar un decret prezidenţial care interzice vânzarea subsidiarelor băncilor occidentale ar putea complica o eventuală tranzacţie, a declarat joi directorul general adjunct Laszlo Bencsik, informează Reuters.

În luna aprilie a acestui an, directorul general de la OTP, Sandor Csanyi, a spus că grupul ungar ar putea ieşi de pe piaţa rusească dacă va apărea o ofertă avantajoasă, adăugând că prezenţa pe acea piaţă a devenit o problemă din punct de vedere moral. Ulterior, Csanyi a dezvăluit că OTP este presat de guvernul din Ucraina, unde grupul ungar este de asemenea prezent, să îşi vândă afacerile din Rusia.

Un decret prezidenţial, semnat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi publicat vinerea trecută, interzice investitorilor din ţările pe care Moscova le cataloghează drept „neprietenoase”, printre care se regăsesc şi ţările membre UE, să îşi vândă participaţiile pe care le deţin la anumite proiecte energetice şi la băncile ruseşti până la finele anului, informează agerpres.

Leave a reply