miercuri, septembrie 27

Orgia populismului la PSD: PNL și USR-PLUS, acuzate că există!

0
1089

„Așa luptă Orban cu pandemia la Guvern! Împărțind candidaturi în stânga și-n dreapta! Sănătatea oamenilor este doar o lozincă pentru PNL, mai apăsătoare este disperarea că pierd alegerile în Capitală. Zbaterile electorale ale lui Orban sunt o rușine pentru ceea ce ar trebui să însemne Guvernul României! În nicio țară civilizată, Guvernul nu este folosit pentru tranzacții și negocieri politice. Doar la noi, Orban a transformat Guvernul mai întâi în cârciumă și acum în sediu de partid”, scrie Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Mesajul de mai sus definește perfect derapajul populist al PSD, partid care dă impresia că e interesat de adâncirea crizei în România, nu de stingerea ei.

Ciolacu nu este singurul care bagă cărbuni în explozia pandemiei din România, prin declarații iresponsabile. Gabriela Firea, primărița Capitalei, a reacționat și ea cam în aceeași manieră, sporind ”orgia populismului” la un partid ce se pretinde parte a familiei socialiste europene, nicidecum membru al grupului extremist din Parlamentul UE.

„Dar ce mai luptă Guvernul noaptea cu noul virus! Priviți!! Abuz de funcție! Abuz de putere! Abuz de încredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! În stânga (sus) acum câteva zile, o delegație Sanitas, cu multe probleme rămase nerezolvate de către guvernanți. În dreapta (jos) o delegație politică, venită aseară să joace păcănele la Guvern! În aceeași sală! Dacă mai aveam cu toții vreo speranța că acest guvern lucrează de dimineață până seară în interesul romanilor, una mică, mică, această s-a năruit definitiv!”, a scris și Firea pe Facebook.

Atât ea, cât și Marcel Ciolacu sau Victor Ponta sunt disperați: PNL și USR-PLUS au bătut palma pentru candidați comuni la primăriile de sector, dar marea veste este susținerea necondiționată a lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

În aceste condiții, PSD, ALDE și Pro România au de pierdut enorm, pentru că valul anti-PSD e în creștere în București, după 4 ani de administrația clanului Firea-Pandele, iar un candidat ca Nicușor Dan susținut puternic are cale liberă spre șefia Bucureștiului.

Atitudini de genul celor emise de Gabriela Firea sau Marcel Ciolacu sunt responsabile de extinderea pandemiei în România, nicidecum pregătirea de alegeri a PNL sau USR-PLUS, pentru că exact asta fac și PSD, ALDE sau Pro România. Și-atunci, cum să acuzi PNL sau USR-PLUS că există?!

Liderii acestor trei partide au încurajat discursul populist și iresponsabil, iar rezultatele se văd: și azi, sâmbătă, România a înregistrat un număr-record de infectări: 1225. De asemenea, cresc decesele din cauza COVID 19: 36 de oameni au murit din cauza virusului.

VEZI ȘI:

EXCLUSIV. Acord final PNL-USR&PLUS la București. Cine sunt candidații comuni la primăriile de sector

 

Leave a reply