Orban spulberă planul PSD și AUR pus la cale pentru eliminarea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate

4
5446

Planul PSD și AUR de a provoca demiterea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost respins categoric de Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL.

Vlad Voiculescu plătește ponoasele pentru iresponsabilitatea fostei primărițe a Capitalei, retrasă acum comod în brațele familiei sale prospere

Nici nu a venit bine în funcția de ministru al Sănătății că Vlad Voiculescu a devenit peste noapte ținta multor atacuri mediatice și politice.

Mânați de accente foarte populiste și iresponsabile, adversarii politici ai tânărului demnitar l-au acuzat de vrute și nevrute, în general situații având cauze în vechile guvernări.

Cel mai absurd fiind atacul la adresa sa pentru incendiul de la spitalul Matei Balș.

PSD a pus tunurile pe ministrul Sănătății și nu a scos o vorbă de Gabriela Firea, cea care a lăsat Bucureștiul pradă frigului – cauza reală a folosirii instalațiilor improvizate de încălzire.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că deputaţii liberali vor vota împotriva moţiunii simple la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, depusă de PSD, precizând că există un principiu al solidarităţii în coaliţia guvernamentală, iar punctele de vedere se comunică în interiorul acesteia.

„Suntem într-o coaliţie, există un principiu al solidarităţii în coaliţie. Vom vota împotriva acestei moţiuni simple. Dacă avem puncte de vedere, dacă avem chiar şi critici de exprimat, le exprimăm în cadrul coaliţiei, în comunicarea din interiorul coaliţiei, din interiorul Guvernului. Am spus-o că este necesară o anumită disciplină în acţiunea guvernamentală şi, de asemenea, o disciplină în ceea ce priveşte comunicarea publică şi s-a şi văzut de atunci, de aproximativ o săptămână şi ceva lucrurile s-au mai normalizat”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

George Simion a suflat vânt în pânzele mișcărilor pentru destabilizarea puterii PNL-USRPLUS-UDMR

Moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii va fi dezbătută luni, 15 februarie, şi votată miercuri, 17 februarie.

PSD a renunţat la dezbaterea „Ora Guvernului” de lunea viitoare, la care îl invitase pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Parlamentarii AUR vor susține și ei acțiunile PSD îndreptate împotriva Guvernului Cîțu, deoarece liderii partidului recent intrat în Parlament au participat la acțiunile de protest organizate de sindicate și grupuri civice, în ultima perioadă.

George Simion, liderul AUR, nu a pomenit nici el nimic despre Gabriela Firea – care a risipit banii Capitalei în acțiuni de imagine, în loc să refacă rețeaua de apă caldă și căldură a orașului, aflată acum în pragul colapsului.

Declarațiile lui Ludovic Orban arată însă că noua coaliție aflată la putere în România a depășit faza bâlbîielilor și a nesincronizărilor în public și pare decisă să tureze motoarele pentru refacerea economiei după acțiunile PSD din ultimii ani.

Atât liderii liberali cât și cei ai USRPLUS par să fi înțeles în cele din urmă că solidaritatea la guvernare este ”răul cel mai mic” în raport cu pierderile pe care le-ar putea cauza României partidele populiste și de extremă dreaptă.

VEZI ŞI:

Măștile elastomerice: ce sunt, cât costă și în ce fel diferă de FFP2 și FFP3

România, 4 miliarde de euro dintr-o lovitură! ”E o poveste pentru copiii Europei”. Cum se vor împărți banii acordați prin planul de redresare pentru Europa

INTERVIU. ”Țiriac zice: avioanele mele, că am mai multe… Cum să-i înjoșești pe români în halul ăsta, tu, cel mai bogat?!” Rechizitoriul unui ziarist anticomunist

4 comments

  1. Corrie 11 februarie, 2021 at 17:35 Răspunde

    Sigur,e foarte normal sa fie respinsa o asa-zisa motiune ,cand vine din partea celui mai criminal partid din parlament,ce a vrut distrugerea statului de drept prin distrugerea independentei justitiei ,plus ca a golit rezervele statului in prag de pandemie!!Dar ,apoi,dl ministru sa se apuce de treaba,asa cum a promis,caci de 30 de ani ni se tot plimba prin fata ochilor promisiuni care mai de care..Eu una ,nu am incredere in oameni care candideaza pentru un post la un tip de alegeri si apoi fug in guvern!!E plin de cazuri de-astea la alianta USR+-vezi si cazul lui Stelian Ion,candidat la primaria Constantei-dar ,bineinteles,presa inchide ochii doar in cazul lor,caci in trend este dat-ul in liberali si circul de la AURisti,descoperiti de TOATA presa ,ce sa vezi,DOAR dupa intrarea in parlament!!!

    • Lia 11 februarie, 2021 at 17:56 Răspunde

      Plus cel al lui Ghinea,de la PE din nou la ministerul fondurilor europene,ca deja este expert in ele ,nu??😉L-o fi chemat seful din nou,stie barney de ce…

Leave a reply