duminică, iulie 21

Orban și Cîțu joacă tare: ajutor concertat pentru firmele afectate de pandemie

0
1274

După ce alianța de conjunctură PNL-USRPLUS-PMP a dejucat planul PSD, ALDE și Pro România cu moțiunea de cenzură, Cabinetul Ludovic Orban a trecut la contraatac.

Dar nu prin scandal politic ieftin de tipul mesajelor lansate de Victor Ponta sau Marcel Ciolacu, ci prin acțiuni concrete luate de miniștrii-cheie ai Executivului în domenii vitale cum este cel al economiei.

Așa se explică planul de măsuri ”în rafală” adoptate de Guvernul Orban, în ultima ședință la Palatul Victoria, în care Florin Cîțu, ministrul Finanțelor a avut un rol decisiv pentru ca datele bugetare să poată cadra cu acțiunile de suport financiar.

O măsură așteptată cu sufletul la gură de firme este acoperirea daunelor provocate de pandemie.

Astfel, în jur de trei mii de comercianți ar putea beneficia de 50% din plata chiriei pentru perioada 16 martie-15 iunie, potrivit unui proiect de ordonanță care va fi discutat în ședința de Guvern de astăzi.

Bugetul alocat este de 160 de milioane de lei, din fonduri naționale, însă măsura se va aplica după ce va primi avizul Comisiei Europene.

Cele 65 de mall-uri din România adună în total nouă mii de magazine.

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, și un mecanism de stimulare a companiilor pentru creşterea capitalurilor proprii, pentru a trece din zona capitalurilor negative în zona capitalurilor pozitive, a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului.

„Ministerul Finanţelor Publice a propus un mecanism de stimulare a companiilor pentru creşterea capitalurilor proprii, pentru a trece din zona capitalurilor negative în zona capitalurilor pozitive. După acordarea bonificaţiilor, realizată în acest an pentru IMM-uri şi pentru marii contribuabili, respectiv 5 şi 10%, prin acest mecanism, practic, continuă acest stimulent pentru companii pentru a-şi îmbunătăţi performanţa financiară. Astfel, în cazul în care o companie într-un an fiscal înregistrează o creştere a capitalurilor proprii cuprinsă între 5 şi 25%, se acordă o bonificaţie din impozitul pe profit cuprinsă între 5 şi 10% pentru fiecare treaptă de creştere a capitalurilor proprii. (…) Companiile care înregistrează deja capitaluri proprii pozitive beneficiază de o reducere a impozitului pe profit de 2%. Acest proiect de ordonanţă de urgenţă a fost adoptat în forma finală în această şedinţă de guvern şi va intra în vigoare imediat ce vor fi publicate normele de aplicare „, a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul reuniunii Executivului.

VEZI ŞI:

De ce sunt Violeta Alexandru și Florin Cîțu marii dușmani ai PSD. Și de ce moțiunea de cenzură nu-i va învinge pe cei doi miniștri

A scris Viorica Dăncilă textul? Moțiunea de cenzură a PSD – maculatură de care râd și baronii ”roșii”

Alina Gorghiu: ”USR e partenerul cu care mă aștept să facem Guvernul după decembrie 2020”

Leave a reply