sâmbătă, octombrie 1

Orban: ”La fiecare palmă pe care am primit-o, am întors și celălalt obraz”

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Național Liberal, spune că salută intrarea în cursa pentru șefia PNL a premierului Cîțu.

Declarația integrală a liderului PNL despre candidatura la președinția liberală

”Decizia de a candida pentru un nou mandat la funcția de președinte al PNL este o decizie pe care am luat-o greu. Am luat-o nu pentru obiectivele mele de carieră, ci pentru că ştiu că urmează o perioadă capitală pentru evoluția PNL .
Salut intrarea în cursa pentru funcţia de preşedinte a PNL a premierului PNL Florin Cîțu. Va fi o competiţie de proiecte, care va da posibilitatea membrilor PNL să aibă de unde alege şi sunt convins că rezultatul acestui congres va fi un rezultat pozitiv pentru partid.
Sunt un om simplu, m-am ridicat prin munca mea, prin deschiderea permanentă pe care am avut-o faţă de colegii mei. Nu există membru al PNL care să aibă nevoie de mine, care vrea să comunice cu mine şi care să nu poată vorbi cu mine. Întotdeauna am privit cu respect pe fiecare membru al PNL, indiferent de poziţia din partid şi pentru mine cea mai mare onoare este onoarea de a fi membru al PNL.
Echipa mea este Partidul Național Liberal, este fiecare membru al PNL, indiferent de faptul că, uneori, am avut poziţii diferite. Niciodată nu am luat decizii singur, întotdeauna m-am consultat cu colegii mei și cu baza PNL. Am luat de multe ori decizii riscante, curajoase, pe muchie de cuţit.
Am avut un singur scop: PNL să devină cea mai puternică forţă politică din România. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European. Am câştigat alegerile locale, am luat decizii importante care au dus la câştigarea a 17 preşedinţii de Consilii Județene. Nu am câştigat alegerile parlamentare, din cauză că a trebuit să facem faţă celei mai grele perioade postdecembriste. Am trecut România prin pandemie, cum puțină lume s-ar fi așteptat.
Cu toate acestea, am reuşit să ajungem la guvernare. Din cele 4 cele mai înalte funcţii în stat, trei aparţin PNL: preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi subsemnatul, preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Candidez pentru un nou mandat dintr-un profund sentiment de responsabilitate faţă de PNL şi de destinul nostru comun. PNL are nevoie în continuare de modernizare, de deschiderea uşilor pentru a atrage oamenii de valoare, de măsuri de reformă. Aceste lucruri le-am făcut în mandatul meu de preşedintele al PNL. Dacă vă uitaţi la primarii pe care îi avem, dacă vă uitaţi la grupurile parlamentare, veţi vedea că avem cei mai mulţi tineri în poziţii de importanţă majoră şi care reprezintă viitorul PNL.
De-a lungul celor 4 ani, sunt mulți care n-au fost cu mine, au fost contra mea, care au avut alte păreri şi care de multe ori au luat decizii sau au influenţat comunicarea publică cu efecte negative asupra PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o, am întors şi celălalt obraz.
Fiecare dintre membrii PNL are o șansă la o carieră politică, cu o singură condiție, să nu facă rău Partidului Național Liberal. Voi, membrii PNL, aveţi destinul în mână, votaţi aşa cum credeţi că este corect şi potrivit.
Suntem partidul cu cea mai bogată istorie din UE, am realizat modernizarea României, am fost alături de români în perioada cea mai grea din istorie, și aşa trebuie să rămânem!”

Leave a reply