miercuri, ianuarie 26

Orban îi cere lui Cosette Chichirău să se trezească din beția puterii care distruge, în loc să construiască

0
1484

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, cu privire la situaţia de la Iaşi, unde bugetul nu a fost aprobat din cauza dezacordurilor dintre liberali şi USR PLUS, că trebuie găsite soluţii, la nivel local, pentru susţinerea de comun acord de către partidele din coaliţia de guvernare a proiectelor importante pentru comunitate.

“Primarul municipiului a încercat discuţii şi negocieri cu grupurile de consilieri locali altele decât ale PNL. Discuţiile au durat peste opt ore, din câte am înţeles, şi au fost numai discuţiile strict pe procedura de adoptare în Consiliul local, că au fost şi discuţii anterioare legate de buget. Din punctul meu de vedere, este important ca aceste discuţii să continue şi, dacă PSD votează împotrivă, măcar partenerii noştri să găsească o soluţie pentru a putea trece bugetul Iaşiului”, a afirmat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.


El a fost întrebat dacă ar trebui ca la nivel central să fie negociate anumite mecanisme pentru funcţionarea coaliţiei la nivel local.

“Nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei, în mod normal ar trebui ca oamenii să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii de a susţine de comun acord lucruri care sunt importante pentru comunitate. A lăsa un municipiu ca Iaşiul, al doilea municipiu al ţării, fără buget mi se pare o decizie greşită şi, până la urmă, pot fi acceptate amendamente rezonabile care sunt susţine de parteneri şi bugetul Iaşiului trebuie adoptat. La fel şi la Sectorul 1, printr-o discuţie şi negociere, trebuie să se ajungă la o formulă care să fie susţinută atât de PNL, cât şi de USR PLUS”, a susţinut preşedintele PNL.

Orban le cere liberalilor să se implice în convingerea oamenilor să se vaccineze

Conducerea PNL solicită aleşilor locali ai partidului să se implice în campania de convingere a cetăţenilor români să se vaccineze anti-COVID-19.

“În ceea ce priveşte campania de vaccinare, am luat o decizie prin care Biroul Politic Naţional al PNL solicită implicarea în special a aleşilor locali ai PNL – e vorba de primari, viceprimari, consilieri locali, în special din urbanul mic şi din rural – în campania de convingere a cetăţenilor români să se vaccineze, să folosească ocaziile în care se vor deplasa în centrele de vaccinare mobilă, în comunităţile locale, să fie evenimente anunţate la care să crească semnificativ ponderea în special a celor din mediul rural care urmează să se vaccineze“, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Leave a reply