Orban dă ”cep” turismului la Porțile de Fier: ”Croaziere pe Dunăre? Avem nevoie de pachete turistice”

0
738

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că, pentru creşterea potenţialului turistic al Dunării, este necesară o strategie care să includă investiţii pentru asigurarea standardelor de navigabilitate ale fluviului.

“Am discutat despre un proiect important care nu este suficient de mult în atenţia publică şi anume proiectul de finanţare a lucrărilor de asigurare a navigabilităţii Dunării. Dunărea este o axă de transport vitală a Europei, o axă de transport fluvial care poate să asigure un potenţial de dezvoltare semnificativ pentru judeţele dunărene şi să devină un factor de creştere a interesului pentru investiţii în sudul României în toate judeţele dunărene”, a spus, sâmbătă, Orban, la Drobeta-Turnu Severin.


El a menţionat că în sectorul de la Porţile de Fier până la Marea Neagră nu sunt asigurate standardele de navigabilitate, adică o anumită adâncime, la cel mai mic debit, şi o anumită lăţime a şenalului navigabil.

“Dacă vrem să fructificăm Dunărea, astea sunt investiţii care trebuie realizate. Creşterea traficului de mărfuri şi a traficului de persoane este extrem de importantă pentru asigurarea unui potenţial de dezvoltare pe care îl avem. E important să modernizăm gările fluviale, dar nu este suficient. Pentru că pentru a determina croazierele să oprească într-un port trebuie să generezi nişte pachete turistice atractive. Trebuie gândite aceste pachete de autorităţile locale şi judeţene astfel încât să creezi puncte de atracţie pentru turişti care să facă opriri pe cursul croazierei. Trebuie fructificate toate obiectivele de interes, să creşti calitatea serviciilor de cazare. Toate lucrurile astea trebuie gândite într-o strategie şi puse în practică de diverşi actori regionali”, a adăugat Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, se află, sâmbătă, în judeţul Mehedinţi, unde a făcut o vizită hidrocentrala Porţile de Fier I, relatează Agerpres.

Leave a reply