vineri, septembrie 24

Orban crede că-i va lua locul Premierului, după Congres

0
52

Ludovic Orban, președintele PNL, nu mai este dispus la concesii: îi va lua locul lui Florin Cîțu și va redeveni premier al României. Asta,  dacă va câștiga, pe 25 septembrie, un nou mandat în fruntea partidului.

“Aceasta e cea mai probabilă evoluție după Congresul PNL din 25 septembrie”, a răspuns Orban la întrebarea dacă va reveni în fruntea Guvernului dacă învinge în alegerile interne.


Miza postului de prim-ministru este majoră inclusiv în lupta internă pentru șefia PNL, dintre actualul președinte Orban și premierul Cîțu. Banii publici, pe care Executivul îi împarte în teritoriu, către primari și șefii Consiliilor Județene, stau în pixul primului ministru.

El le-a  transmis liberalilor că “învingătorul ia tot” și, deci, Cîțu nu va rămâne premier dacă pierde alegerile pentru șefia PNL. Implicit, banii din PNDL și celelalte fonduri publice vor intra pe mâna lui Orban.

Chestionat dacă va reveni în funcția de premier dacă va câștiga alegerile din partid, Orban a răspuns: “Asta e cea mai probabilă evoluție după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Național Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanța la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunitățile pe care le avem în perioada asta“.

Acesta a evitat însă un răspuns concret despre felul în care îl va înlocui pe Cîțu, limitându-se la o formulă ambiguă: “Președintele fiind responsabil, este posibil să se ajungă la nevoia ca președintele PNL să preia poziția de premier”.

Toate afirmatii le au fost făcute de actualul președinte al PNL luni seara, într-o emisiune la postul B1 TV, și preluate de News.ro.

Leave a reply