Ciucă: „Domnule Orban, când erați premier cu PSD, vă plăceau trandafirii”

0
158

Marcel Ciolacu nu a scăpat de scandalul Opoziției la votul de învestire din Plenul Parlamentului. USR a adus o roată a dezastrelor produse de PSD-PNL, în timp ce parlamentarii Forța Dreptei au împărțit trandafiri celor de la PNL.

Parlamentarii USR au adus, joi, la votul de învestire a Guvernului Ciolacu, o roată a dezastrelor produse în ultima perioada de PSD și PNL la guvernare, potrivit Agerpres. Partidul condus de Drulă susțină că nu va guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Dacă pe plan politic Ciolacu s-a rotit cu Ciucă, Boloş s-a rotit cu Câciu, iar Predoiu cu el însuşi, vă prezentăm astăzi „roata dezastrelor PSD – PNL” pe care cetăţenii români o cunosc, din păcate, de peste un an şi jumătate. Nu este vreun joc de noroc, ci o nenorocire foarte serioasă. Oamenii plătesc taxe şi impozite, coaliţia dezastrelor câştigă. Oricum ar întoarce-o, oricum ar suci-o, PSD şi PNL câştigă doar ei şi ai lor şi pierd toţi ceilalţi cetăţeni români”, a declarat viceliderul Grupului USR din Camera Deputaţilor, Cristian Seidler, într-o conferinţă de presă, potrivit sursei citate.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a aflat în centrul unui scandal referitor la minutele alocate pentru discursurile neafiliaților: „Mi se pare corect să mi se acorde două minute exclusiv mie pentru că sunt unica opoziție din Parlament”.

Nicolae Ciucă i-a acordat acesteia 2 minute după care și-a dat seamă că a greșit: „Este important să recunoști când greșești și să încerci să îndrepți lucrurile. Resupun la vot propunerea privind timpul alocat, iar pentru parlamentarii neafiliați vom aloca 5 minute”.

Cristina Prună, deputat USR, a cerut reluarea votului pentru timpii alocați partidelor politice și neafiliaților: „Ca să spălăm rușinea instituției Șoșoacă în Parlament”.

Șoșoacă a atacat USR de la tribuna Camerei Deputaților, după ce aceștia au acuzat-o că nu are rușine: „Este rușinos ca USR, LGBTQ, în fața fețelor bisericești să vorbească de rușine. Rușinea vă aparține LGBTQ-știlor, rușine să vă fie”, a transmis Diana Șoșoacă.

Un alt scandal a fost creat de parlamentarii din Forța Dreptei, partid condus de Ludovic Orban. Deputații și senatorii au distribuit trandafiri și câte un formular de adeziune la PSD tuturor parlamentarilor din PNL care vor vota învestirea Guvernului Ciolacu.

Nicolae Ciucă a venit cu o replică în urma gestului făcut de parlamentarii Forței Dreptei: „Domnul Orban, când ați fost premier cu PSD va plăceau trandafirii”.

De asemenea, un cuvânt de spus a avut și Marcel Ciolacu: „O să vin cât mai des în Parlament și promit că nu voi lipsi de la votul final, fiindcă mi-ar lipsi o asemenea atmosferă incendiară cum este în Parlament”.

Leave a reply