luni, septembrie 27

Opt oameni ai sindicalistului Rădoi au fost ”trași la depou”

0
142

Au început să sosească notele de plată,de astă-primăvară ale sindicatului lui Rădoi, care a încercat să reacționeze în forță la desființarea chioșcurilor amplasate ilegal în stațiile de metrou, relatează News.ro.

Metrorex a anunțat că, după finalizarea anchetei disciplinare, opt angajați au fost concediați pentru că s-au opus demolării gheretelor din stația Grozăvești.


Astă-primăvară, anunțul Metrorex că va demola chioșcurile amplasate ilegal în stațiile de metrou – care erau însă închiriate de o firmă a sindicatului USLM, al ex pesedistului Ion Rădoi – a stârnit reacția violentă a sindicaliștilor.

Imediat, aceștia au blocat metroul, fără a putea să explice clar însă și de ce o fac. După 6 ore în care n-au avut nicio revendicare oficială, au afirmat că au declanșat greva ilegală preventiv.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, nu s-a lăsat intimidat. A fost sesizat Parchetul și s-au deschis dosare penale pentru că, potrivit legii, este interzis să fie stopată activitatea metroului chiar și în caz de grevă (trebuie asigurate, în astfel de cazuri, minimum o treime din garniturile de tren dintr-o zi normală).

Leave a reply