Opt medici cu coronavirus la Spitalul Județean din Târgu-Jiu

0
335

Opt medici infectați cu noul coronavirus, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, a informat, în weekend, purtătorul de cuvânt Alexandru Nițu.

Elena Vlad, medic pneumolog, a fost ultima care a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că a fost diagnosticată cu COVID-19. La ATI, sunt 5 medici infectați.


„Cinci ATI-isti sunt scoși de acest virus din linia întâi. Știe cineva? Sănătate colegei dr. Vlad și colegilor noștri! Liniile de gardă pe medicală și ATI sunt asigurate de puținii medici rămași pe baricade ! ( medici care, nu știu cât timp vor mai rezista !)“, a notat medicul Tatiana Grecu, pe Facebook, potrivit Radio Infinit.

„Menționăm că SJU Târgu-Jiu are aprobată o structură cu un număr de 126 de paturi, din totalul celor 864 finanțate de CASJ Gorj, pentru pacienții suspecți/confirmați COVID. Totodată, conform acțiunii tematice de control încrucișat efectuat de personal din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din alte județe s-a constatat că au fost îndeplinite criteriile din machetele de raportare COVID: existența circuitelor create în UPU și pe secții în contextul epidemiei COVID-19; este respectat planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor in domeniul sănătății publice de risc epidemiologic de infecție cu noul SARS-COV 2; sunt asigurate materialele de protecție și dezinfecție în cantități suficiente; dotarea unității sanitare cu echipamente de protecție și produse biocide în cantități suficiente“ a transmis Spitalul Județean, într-un comunicat de presă.

Leave a reply