duminică, septembrie 25

Toma Roman: „Unii politicienii au transformat mitingurile și manifestațiile antiguvernamentale în „acțiuni pentru pace”

0
622

Calculul, cinic dar greșit, al lui Putin în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, stat suveran și independent, acceptat de altfel câtă vreme se manifestă ca un satelit chiar de Rusia.

I-a pus în cea mai ridicolă postură pe toți agenții (acoperiți sau … „analiști politici” ) și politicienii „suveranisti și independisti” din România (și, desigur, din întreagă Europă ai „țarului”). 

Unii (politicienii) au transformat mitingurile și manifestațiile antiguvernamentale în „acțiuni pentru pace” și prilejuri de îngrijorare pentru soarta românilor de acolo – ucrainienii necontând , de parcă „războiul lor” nu ne-ar privi.  

 

Nu este disponibilă nicio descriere.
Foto capptura: Cont Facebook, Toma Roman

 

 

Ceilalți („analiștii”) și-au „moderat” argumentația susțînând că, prin acțiunile ei, „suveraniste și independentiste”, Ucraina și-a provocat „marele vecin”, ceea ce spune multe despre rolul pe care îl gândesc ei româniei dacă Rusia își impune dominația asupra zonei. 

 

In sfârșit „marii patrioți” (Șoșoacă, Teodosie „Mache” Snagoveanu – care îl laudă „ortodoxist”, in gura mare, pe Putin -, egeriile antivaxere, etc.)
Tac acum cu sârg, așteptându-și revenirea.

„Dacă mâine rușii ar intră in București, ei ar fi primii care i-ar întâmpină cu flori. Nu contează că florile astea ar fi cam … arse!”


Toma Roman este profesor universitar de sociologie la ASE, redactor-șef Formulă AS.

  

Leave a reply