duminică, septembrie 25

(OPINII). Laurenţiu Ciocăzanu: „Dacă nu se leapădă mai repede de Putin, Serbia își va semna singură sentința la moarte geopolitică”

0
1810

Serbia e singura țară din lume unde au ieșit pe stradă oameni în număr mare în sprijinul lui Putin. Din păcate pentru ”țara vecină și prietenă”, viitorul sună rău din 1990 încoace.

În timp ce Ungaria lui Viktor Orban joacă la două capete (și cu UE, și cu Rusia), Serbia e doar cu Rusia, nu e în UE și, pe drumul ăsta, nici nu va mai fi vreodată. Iar dacă UE nu e nimic nu e…

Într-o lume ce va să vină în care, dacă ești pe dinafara marilor blocuri mondiale ești condamnat la pieire, Serbia își va semna singură sentința la moarte geopolitică. 

Pe termen lung, dacă Putin nu aruncă lumea în Apocalipsa nucleară, Serbia va fi o națiune pe cale de descompunere, în cazul în care nu schimbă radical ceva.

Există o explicație pentru marșul de azi pro-Putin, unul îndreptat împotriva Planetei Pământ, dar în ajutorul Rusiei: actualul președinte este sub cizma Kremlinului.
Și mai e ceva: nu e clar cât la sută din populație susține terorismul anti-Ucraina, moartea copiilor, femeilor, bătrânilor și a soldaților lui Zelensky.

 


Aleksandar Vucic & Putin
Foto: Globalriskinsights.com

Dar chiar dacă puțini sunt de acord cu crimele împotriva umanității din Ucraina, marșul pro-Putin împinge și mai mult Serbia la gunoiul istoriei prezente.
Iubesc Serbia și mai ales pe sârbi, ca oameni. De aceea, îmi pare rău pentru ei că nu au puterea să vadă limpede viitorul și rămân sclavii unui trecut care îi duce la pierzanie.

Nu cu multă vreme în urmă, Miloșevici al lor masacra și el civili în Serbia, Bosnia și Croația, iar asta a fost posibil pentru că ura la nivel de populație fată de tot ce nu era sârb era atât de mare încât ea s-a ”exprimat” istoric prin crime în masă decise de Miloșevici.

„Dacă nu se leapădă mai repede de Putin, cât încă nu e prea târziu, Serbia viitorului va fi și mai mică decât este acum (față de 1990), și mai slabă, și mai singură, și mai săracă. E atât de simplu de înțeles asta!”

 


Laurențiu Ciocazanu, coordonator Voxpublica.ro
Sursa: cont Facebook, Laurentiu Ciocazanu

 

Leave a reply