vineri, septembrie 24

Operațiunea ”PNL=USRPLUS=CDR”. Corneliu Coposu a salvat România, deștepților!

4
956

Nici nu s-au terminat bine alegerile că partidele de dreapta au început să fie demonizate deja în presa PSD.

Asta arată cât de importantă va fi unitatea viitorilor parteneri de guvernare, pentru că dacă televiziunile ”roșii” le vor picura românilor în ureche idei despre cât de rău face țării un Guvern de coaliție, va fi jale!


Operațiunea poate fi denumită ”Demolați Guvernarea PNL-USRPLUS cu metoda CDR”. Sau ”PNL egal USRPLUS egal CDR”.

Invocarea numelui Convenției Democrate Române, alianța care a condus România între 2006 și 2010 (după 7 ani de dezastru FSN care a dat liber la jaful economiei românești), are un scop clar: să transmită românilor ideea că PNL și USRPLUS ”se ceartă”. Pe orice; pe funcții, pe bani, pe interese, pe orgolii etc.

Adică, ”sunt a doua Convenție Democrată”.

Asta veți auzi în următorii 4 ani la PSD, AUR și presa lor. De ce folosesc asta? Pentru că, într-adevăr, CDR a fost și o sursă de instabilitate. Am spus ”și”, deoarece n-a fost doar asta; CDR a însemnat și salvarea României de la faliment.

După guvernările mineriadelor în perioada 1990-1996, țara era devastată. FSN-ul lui Ion Iliescu, Petre Roman, Văcăroiu&co, distrusese agricultura, CAP-urile, industria, fabricile de stat au fost jefuite complet de directorimea neocomunistă, era jale!

Exact în acest moment, abil dar și forțat de disperarea românilor, Iilescu a lăsat România pe mâna CDR și a lui Emil Constantinescu. Au tăiat în carne vie, au concediat masiv mineri, au lăsat cursul de schimb valutar liber, au sărăcit masiv populația, dar la final, cu ajutorul FMI și al Băncii Mondiale, au reușit să salveze economia de la faliment.

Însă costul politic a fost enorm: CDR n-a mai intrat în Parlament, iar Emil Constantinescu a refuzat să mai lupte pentru un al doilea mandat. Totuși, el a fost omul care a dus România în brațele Occidentului, ale NATO și SUA, printr-o diplomație de succes și decizii radicale cum a fost dreptul de survol acordat avioanelor americane, pentru a ataca Serbia comunistă a criminalului Miloșevici.

Fără CDR, dirijată magistrat de seniorul Corneliu Coposu, România nu mai era astăzi nici în Europa, nici în NATO; ar fi ajuns o epavă de sărăcie de tipul Republicii Moldova, o țară distrusă prin implozie, nici măcar golită, pentru că lumea n-ar fi putut trece granițele. Nu vreți să știți ce-am fi fost astăzi fără Corneliu Coposu!

Evident că o astfel de curățenie după FSN a lăsat urme adânci. Partidele și asociațiile din CDR aveau dispute deseori, din cauză că peisajul era pestriț și deciziile erau foarte greu de luat când trebuia să tai în carne vie.

De aceea, imaginea CDR a rămas mai mult una a eșecului, deși pe fond era opusul ei.

Nu întâmplător, Iliescu și PSD au folosit tema intens la televiziunile lor și au revenit la putere după numai 4 ani. CDR făcuse ordine în țară cu prețul sinuciderii politice, iar România era bună de ”muls” din nou. Exact ceea ce a urmat în guvernarea Adrian Năstase.

Acum, PSD și-a propus să repete obsesiv la TV teza că viitorul Guvern PNL-USRPLUS-UDMR va fi tot o Convenție Democrată. Pentru că își propune încă din prima zi să sădească în mintea celor ușor de manipulat ideea că guvernarea Dreptei ca fi un eșec.

Acesta este ”marketingul” PSD și AUR pentru perioada 2021-2024.

În paralel, PSD și presa lui vor folosi și alte metode conexe. De exemplu, vor spune că USR face ceva rău, ca să înfurie PNL, sau invers. Vor extrage dintr-o declarație acea parte care dezbină pentru a o toca mărunt la TV până când ”va da roade”, adică va produce o reacție ostilă între PNL, USRPLUS sau UDMR.

Din acest motiv, partidele din viitorul Guvern trebuie să stabilească un cod de conduită media care să contracareze dur campania fake news de la RTV, Antena 3 și site-urile arondate PSD.

Tot din cauza asta, PNL și USRPLUS în special trebuie să le închidă gura inclusiv pe facebook celor care lansează mesaje anti-parteneri, pentru că ele vor lucra în favoarea PSD.

Noua coaliție trebuie să nu repete exemplul CDR din perspectiva tensiunilor interne și să aibă un plan de anihilare a acestui război hibrid TV-online care își propune să lovească ”la temelie” viitoarea guvernare.

Dacă nu va face asta, Cabinetul PNL-USRPLUS-UDMR îi va pune pe tavă PSD-ului România mai repede decât își imaginează. Poate pe termen definitiv, de data asta.

VEZI ŞI:

Florin Cîțu, premierul coaliției PNL-USRPLUS-UDMR care poate face din România ”Elveția estului”

Hoție cât Coloana Infinitului, batista pe țambal la Masa Tăcerii și amantlâc sub Poarta Sărutului. Urma lui Ponta la Gorj

Brexit: Mii de europeni aflaţi în Regatul Unit riscă să-şi piardă drepturile (asociaţie)

4 comments

 1. xnet 9 decembrie, 2020 at 17:35 Răspunde

  Mai ziaristul lui peste,cat te platesc sa le canti in struna ? Santeti presa aia platita din ce 40 de milioane sa-i ridicati in slavi,sa le aduceti osanale !Scrie mai si despre genocidul provocat in Romania de mastile neconforme contractate si care au fost in proportie de 80% Cine trebuia sa verifice daca mastile erau neconforme ? I-a pus dracu sa cante in biserica sa spovedeasca sau sa mearga la coasa,au guvernat si trebuiau sa raspunda pentru siguranta oamenilor pentru bani grei au luat din amenzidate oamenilor ! Scrie un articol pe acest subiect si atunci demonstrezi ca nu esti obedient !

  • Mike 4 Ever 10 decembrie, 2020 at 02:38 Răspunde

   Ce genocid au provocat mastile bai retardatule? In toate tarile se poarta masca in caz ca nu stiai, in unele tari faci direct puscarie daca nu ai masca pe gura, ai capul ala pe umeri doar sa nu iti ploua in gat.

 2. Paul Pârvu 11 decembrie, 2020 at 01:14 Răspunde

  Mulți comentatorii (ziariști și așa-ziși “analiști”) ai situației politice rezultate din alegerile parlamentare de duminică sunt atât de inculți (sau de reacredință) încât habar nu au (respectiv: nu vor să spună) că divergențele din cadrul Puterii din perioada 1996-2000 nu au fost atât între formațiunile care alcătuiau Convenția Democratică Română (P.N.Ț.C.D., P.N.L., P.E.R. ș.a.), cât mai ales între C.D.R. și ceilalți doi parteneri de majoritate parlamentară și, implicit, de guvernare: P.D. (al lui Petre Roman și Traian Băsescu) și, în mai mică măsură totuși, U.D.M.R.! Majoritatea neaveniților care îi tot trag cu… “a doua C.D.R.” ori nu știu, ori nu vor să informeze corect: Partidul Democrat (cel care a făcut mereu scandal în coaliție!) NU făcea parte din C.D.R., ci era doar aliat la guvernare!!!

 3. Paul Pârvu 11 decembrie, 2020 at 01:23 Răspunde

  Și încă ceva: să ne ierte Dumnezeu, dacă greșim, dar, de duminică încoace, NU atât televiziunile din solda P.S.D.-ului (“Latrina3” sau “GuițăTV”, de exemplu), cât mai ales cele care sunt mai de centru-dreapta sunt cele care bagă cu obstinație bățul-prin-gard în relațiile dintre P.N.L., U.S.R.-P.L.U.S. și U.D.M.R.!
  Se remarcă, în acest sens” Cosmin Prelipceanu (“Digi24”), Oreste Teodorescu (“RealitateaTV”) și Silviu Mânăstire (“B1Tv”).

Leave a reply