Virgil Popescu: „Nu aş ceda nimic pentru dreptul nostru la Schengen”

0
378

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, nu crede că OMV are vreo șansă de câștig la Curtea de Arbitraj în procesul intentat împotriva României privind legea offshore. Liberalul susține că nu ar trebui cedat nimic „pentru dreptul nostru de a intra în Schengen”.

„E o clauză pe care eu am scris-o în legea offshore, evident discutată în coaliţie cu cei doi preşedinţi, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, cu Kelemen Hunor şi cu liderul minorităţilor, toţi patru semnând legea offshore. (..) Ultima mea discuţie cu ei a fost foarte clară, nu se modifică, premierul de atunci a spus la fel, mă bucur că astăzi în aceeaşi formulă, preşedintele PSD a spus la fel”, a declarat Virgil Popescu, potrivit News, arătând că este vorba despre articolul 20 care are o clauză de preemţiune, prin care gazul din Marea neagră va fi oferit spre vânzare statului român şi apoi în afara României.

Totodată, fostul ministru a afirmat că nu crede că OMV are șanse la Curtea de Arbitraj în procesul intentat împotriva României, scrie adevarul.

Premierul României a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a companiei OMV Petrom, ocazie cu care s-a discutat despre perspectivele proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

Marcel Ciolacu a subliniat în timpul întrevederii că statul român susține proiectul strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, punctând că prin acest proiect se va ajunge la independența energetică a României.

Este cel mai important proiect energetic, o investiție de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situația de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Un alt subiect discutat în timpul întrevederii a făcut referire la extinderea spațiului Schengen. Premierul și-a manifestat speranța ca imaginea companiei OMV Petrom să nu fie afectată de faptul că guvernul austriac continuă să blocheze aderarea României la spațiul european fără frontiere.

Leave a reply