OMV dispus a lucra cu organizatiile neguvernamentale pentru a repara scurgerile de metan

1
510

Grupul petrolier austriac OMV AG este dispus să lucreze cu organizaţiile nonguvernamentale pentru a identifica şi repara echipamentele care permit scurgeri de metan în atmosferă, un semn al modificării poziţiei companiei austriece în relaţia cu grupurile de de mediu, transmite Bloomberg.

Luna trecută, organizaţia Clean Air Task Force a identificat scurgeri de metan din doua puţuri de exploatare în oraşul Câmpina, judeţul Prahova.

Noul director general al OMV, Alfred Stern a spus că este gata să colaboreze cu organizaţiile nonguvernamentale pentru a îmbunătăţi controlul poluării în România, unul din cei mai importanţi producători de petrol şi gaze naturale din Uniunea Europeană.

„Lucrăm de mai mulţi ani la repararea acestor scurgeri. Aceasta nu înseamnă că ne putem opri. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună cu aceste ONG-uri pentru a identifica locul exact unde există scurgeri şi ce putem face”, a spus Alfred Stern joi seară la un briefing de presă.

Metanul este un gaz cu un efect de seră puternic responsabil pentru încălzirea globală. Eforturile destinate limitării scurgerilor de metan s-au intensificat pe măsură ce înmulţirea fenomenelor meteo extreme a scos în evidenţă pericolele schimbărilor climatice. Inundaţiile şi incendiile de pădure au lovit Europa în vara acestui an şi asta în condiţiile în care temperatura medie globală a crescut cu doar 1,2 grade Celsius faţă de nivelul din epoca pre-industrială.

Alfred Stern a spus că firma pe care o conduce va face tot ce poate pentru a ajuta la atingerea obiectivului convenit la Paris, privind limitarea creşterii temperaturii globale la 1,5 grade Celsius. Grupul OMV a investit aproximativ un miliarde de euro în România în ultimul deceniu pentru modernizarea echipamentelor şi oprirea scurgerilor de metan.

1 comment

Leave a reply