Omul lui Dumnezeu. Preotul italian care a murit după ce i-a dat unui tânăr infectat ventilatorul său de respiraţie mecanică

0
1531

Un preot italian este omagiat ca un erou şi chiar un martir. Părintele Giuseppe Berardelli a făcut un gest altruist extrem şi, cel mai probabil, a salvat viaţa unui tânăr.

Potrivit BBC, părintele Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, a cedat în mod voluntar ventilatorul său mecanic unui pacient mult mai tânăr care avea nevoie la rândul său de ventilaţie mecanică.

Părintele a încetat din viaţă în noaptea de 15 spre 16 martie la spitalul din localitatea Lovere.

Gestul său uriaş a fost adus în atenţia publicului de cadrele medicale care i-au avut în grijă pe cei doi pacienţi.

Nu mai puţin de 50 de preoţi şi-au pierdut viaţa în Italia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, notează Mediafax, care citează aceeaşi sursă.

Decesul a fost anunţat de un prelat din Biserica pe care o slujise şi preotul-erou.

„Don Giuseppe s-a zidit ca preot. Mă mişcă profund ceea ce a făcut, preot de Casnigo, a renunțat la lume pentru cineva mai tânăr mai mult decât el”, a spus vizibil afectat un lucrător de sănătate, pentru ziarul local „Araberara”.

El P. Berardelli a eșuat în spitalul lui Lovere.

„El a fost un preot care îi asculta pe toţi, ştia să asculte pe oricine care se ducea la el să-i vorbească, toţi ştiau că pot conta pe el, pe ajutorul său, mereu”, a afirmat şi Clara Poli, primăriţa din Fiorano.

Ea a mai dezvăluit că datorită preotului-erou, alături de aun alt părinte, comunitatea a reuşit să deschidă un centru de ajutor pentru familiile nevoiaşe.

„Când îl vedeai plimbându-se, era mereu vesel și plin de entuziasm. A făcut cadou comunităţii noastre multă pace şi bucurie”, a mai spus Clara Ponti.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa în pandemia coronavirus. Cifrele recente arată un număr de 63.997 de persoane infectate cu COVID 19 şi nu mai puţin de 6.077 de decese provocate de virusul ucigaş.

 

 

Leave a reply