Baronul lui Orban de la Vrancea, organizatorul ”mineriadei” de la congresul PNL?

3
657

Congresul PNL a fost sediul unor scene grotești, de tipul mineriadelor din anii 90 organizate de Ion Iliescu, FSN și Miron Cozma împotriva partidelor istorice.

Ion Ștefan și Ludovic Orban, uniți de același gest

Marian Oprișan

Un grup minuscul de participanți, dar foarte vocal în raport cu marea masă a delegaților liberali, a întrerupt de mai multe ori discursul președintelui Iohannis și al premierului Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL.

Omul din umbră al acestui jalnic spectacol pare să fi fost Ion Ștefan, baronul liberal de Vrancea, bun tovarăș în materie de practici locale cu celălalt baron ”roșu” din județ, celebrul Marian Oprișan.

Ștefan este susținător al lui Ludovic Orban și a blocat dintotdeauna reforma politică din PNL și din Vrancea. Presa din județ a scris deseori despre cumetriile politice și de afaceri ale chipei sale cu oamenii PSD din Vrancea conduși de Marian Oprișan, deși la vedere cele două tabere pozau în dușmani de moarte.

Ovidiu Burdușa, un popular și tânăr politician liberal vrâncean din Diaspora, fost secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, a publicat acum câteva minute pe pagina sa de socializare un text care confirmă că oamenii din jurul lui Ion Ștefan se află în spatele spectacolului grotesc la ROMEXPO.

Postarea lui Ovidiu Burdușa, ex-consilier PNL la Vrancea

Ovidiu Burdușa, la mitingul anti-PSD din 10 august 2018

”Urmăresc politica noastră de la începutul anilor 90, atunci când au apărut primele partide politice. Ca om de dreapta, am fost atent la alegerile din 1992,1996 și 2000. La suflet, mi-a rămas campania din 1996, când pentru prima și ultima data un candidat adevărat de dreapta a câștigat primaria orașului meu drag, Panciu.

Astăzi am fost prezent în sala de la RomExpo. Ca invitat, nu ca delegat așa cum era normal, deși am adus puncte fără număr organizației PNL de diaspora. Acum câteva zile am făcut o postare pe aceasta temă.
Vă spuneam la început că am urmărit cu atenție alegerile interne din partid, dar și cele externe.
Alegerile de astăzi, la capitolul mitocănie, le întrec pe toate din 1990 încoace.
Alături de colegii mei din diaspora, care sunt în aceeași situație cu mine, am fost șocați să vedem cum o parte din delegația PNL Vrancea s-a năpustit lângă scaunele din fața scenei, în momentul în care și-a început discursul premierul României, dl Florin Cîțu. Incredibile imagini, scandări care nu aveau nici măcar o logică în acel context! În zadar, efortul dl președinte Orban de a calma spiritele.
Dragi colegi liberali vrânceni: așa NU!
Ce bine era dacă foloseati această energie în bătălia cu PSD. Baronul Marian Oprisan nu mai stătea la butoanele județului 28 de ani! Oare ce atitudine veți avea de mâine, dacă dl Cîțu va câștiga conducerea PNL? Veți huidui la fel, spre bucuria baronului Oprișan? Sau vă veți cere iertare vrâncenilor de acasă și din lumea largă, pe care i-ați trădat și astăzi?
Eu vă iert, poate și colegii mei liberali care vor o altfel de Românie, dar oare va fi suficient ca să vă schimbați și să trecem la treabă, pentru o România fără alde Oprișan&baronii PSD?
Eu, sincer, sper să vă recunoașteți greșeala majoră de azi, când ați transformat congresul PNL în scena unei mici Mineriade sau a unui bâlci cu Bădălăi unde maneliștii mai urmau să strige: ”M…e Diaspora, M…e PNL!”. România are nevoie de acțiune liberală, de dezvoltare, de investiții și de pace, deci vă invit să renunțați la scandal și să ne apucăm de reconstrucția României. Cum bine spune unul dintre parlamentarii noștri, HAI LA TREABĂ!”

3 comments

  1. Corrie 28 septembrie, 2021 at 21:26 Răspunde

    Ce rusine de site!!!ATI HOTARAT SA FITI IMPOTRIVA ADEVARATILOR LIBERALI SI V-ATI DAT DE PARTEA PUCISTULUI IOHANN,CARE A INCALCAT CONSTITUTIA PRIN IMPLICAREA SA IN ALEGERILE DIN PARTID!!!DE ACEEA A AVUT O PRIMIRE OSTILA ,FIINDCA A CONFIRMAT CELE MAI NEGRE ZVONURI,ACELEA CARE CIRCULAU PRIN PRESA,DAR SI DIN ATITUDINEA FATA DE USR SI MINISTRII LIBERALI, CASAPITI NETAM-NISAM DE CUTULACHELE SAU!! A DISTRUS UN PARTID ISTORIC CA SA IL POATA MANEVRA MAI USOR,CU UN PINOCCHIO 2 PUS IN VITRINA,IAR IN SPATE SUNT TOTI OAMENII LUI BASESCU,DIN PD!!!Ma miram eu de ce ciocazanu nu mai scrie pe ziaristii.com…uite de ce!!!SA SUSTII UN PENAL ,CU CAZIER DE DROGAT IN SUA SI HOT PE DEASUPRA,ASTA INSEAMNA UN SITE PRO DEMOCRATIE???Toate articolele de dupa criza, decizia papusatului cutu de a candida impotrva lui Orban,desi avea o tara de guvernat, sunt fortate si dau in echipa lui Orban,numai minciuni!! Nimic despre ilegalitatile facute de acest premier de paie ,despre documentul ilegal conceput la guvern !!! Sunt diversiuni ca pe vremea CDR,cand presa manipula la greu opinia publica,instigand impotriva PNTCD,cu articole de genul asta,cu invective si calomnii neprobate !Dar ,probabil ca nu va citeste nimeni din adevarata diaspora,nimeni din sutele de mii care au stat cu speranta la cozi sa-l voteze pe plavanul care l-a demis pe Stelian Ion,ca sa nu se atinga cumva de SS-ul lui dragnea!!!RUSINE,CIOCAZANU!!!

  2. Corrie 28 septembrie, 2021 at 21:47 Răspunde

    Àm aflat cine e acest vrancean din diaspora:UN FOST SECRETAR DE STAT IN GUVERNUL ORBAN1,UN FRUSTRAT! CE LINGUSELI SI OSANALE DE DOI BANI II ADUCEA LUI ORBAN CAND A FOST NUMIT SECRETAR DE STAT !!!ACUM E SUSTINATORUL LUI CUTU…DE CE??PENTRU CA NU A FOST ALES SEF AL DIASPOREI. ACUM DA IN ORBAN SI ADUCE ACUZE NEFONDATE SUSTINATORILOR LUI!!O MIZERIE DE OM,LA FEL CA TOTI LINGAII SI LICHELELE DIN ECHIPA LUI IOHANNIS!!PUCISTILOR!!! SPER SA NU TE ALEAGA NIMENI IN ITALIA,IMPOSTORULE!!!

Leave a reply