OMS numește strategia imunității turmei „problematică din punct de vedere științific și etic” pentru a combate pandemia

1
503

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Ghebreyesus a exclus imunitatea efectivului ca un răspuns adecvat pentru combaterea pandemiei coronavirusului.

Se numește imunitate de turmă atunci când o mare parte a populației devine imună la o boală fie prin vaccinare, fie prin răspândirea masivă a bolii.

Și acum unii susțin că, în timp ce așteaptă un vaccin, coronavirusul ar trebui lăsat să se extindă în mod natural.

Dar Ghebreyesus a numit această strategie „problematică din punct de vedere științific și etic”.

Peste 37 de milioane de cazuri de coronavirus au fost confirmate în lume de când a început pandemia. Peste un milion de oameni au murit.

Între timp, sute de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare și mai multe studii clinice sunt în stadii avansate, dar până acum niciunul nu a primit aprobare internațională.

În cadrul unei conferințe de presă, citată de bbc, luni, directorul OMS a recunoscut că efectele pe termen lung ale pandemiei, precum și puterea și durata răspunsului imun, rămân necunoscute.

Imunitatea turmei se realizează prin protejarea oamenilor de virus, nu prin expunerea lor„, a spus Ghebreyesus.

În istoria sănătății publice, imunitatea turmei nu a fost niciodată folosită ca strategie de combatere a unui focar, nici a unei pandemii”.

OMS a adăugat că studiile de seroprevalență – cele care detectează anticorpi – sugerează că 10% din populație a fost expusă virusului în majoritatea țărilor.

1 comment

Leave a reply