sâmbătă, iulie 20

OMS avertizează: pandemia va fi ”foarte lungă”! România, record de bolnavi la ATI

0
899

1.075 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore, din 14.215 de teste. Alte 34 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, iar 412 pacienți internați la Terapie Intensivă – o cifră record.

Însă România nu face excepție de la valul mondial, care nu doar că nu scade, dar amenință cu extinderea bolii, în timp ce lumea întreagă aleargă disperată pentru un remediu eficace.

Pandemia noului coronavirus va fi probabil „foarte lungă”, a avertizat OMS, sâmbătă, în plină cursă internațională pentru a găsi un vaccin împotriva virusului care lovește acum puternic America Latină, unde numărul deceselor a ajuns la peste 200.000.

La șase luni de la declararea unei situații de urgență internaționale, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a remarcat că „nivelul pericolului global provocat de Covid-19 continuă să fie evaluat la un nivel foarte ridicat”.

„Durata pandemiei Covid-19 va fi cu siguranță foarte lungă”, a spus comitetul de urgență OMS, care se întrunește la Geneva începând de vineri.

Noul coronavirus a ucis peste 680.000 de oameni în întreaga lume și a infectat peste 17,6 milioane, potrivit unui bilanț AFP bazat pe surse oficiale.

Statele Unite au înregistrat peste 60.000 de cazuri noi de coronavirus pentru a cincea zi consecutivă în această sâmbătă, potrivit unei statistici a Universității Johns Hopkins.

Țara a suferit 61.262 de cazuri suplimentare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, conform bilanțului unității americane consultat duminică la 00:30 GMT.

În ultima zi, au fost înregistrate și 1.051 de decese.

Statele Unite au avut peste 4,6 milioane de infecții și 154.319 decese de la începutul pandemiei, ceea ce a făcut din ea țara cea mai afectată de coronavirus.

Florida, care se pregătește pentru sosirea furtunii tropicale Isaías, este al doilea stat din țară cu cel mai mare număr de infecții, în spatele Californiei, cu număr dublu de infectați.

Leave a reply