vineri, februarie 3

Olăroiu își încearcă norocul: un ”tun imobiliar” de 1,4 milioane euro

1
573
Consiliul Județean Ilfov, condus de către Hubert Thuma, vrea să cumpere de la antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu și soția acestuia două terenuri agricole de 87.000 mp pentru construirea unui sistem de reciclare a gunoiului.
Potrivit unui proiect care se află în dezbatere publică pe site-ul oficial al Consiliului Județean Ilfov, instituția vrea să cumpere de la familia Olăroiu două terenuri pe care le-a evaluat la 1.390.400 euro (16 euro/mp). Acestea sunt situate pe raza localității Ciorogârla, în apropierea Autostrăzii A1, pe sensul București-Pitești, cu acces de la nodul rutier situat la km 22-23.
La data evaluării, cele două terenuri erau considerate „proprietate imobiliară cu destinație agricolă”.
 Consiliul Județean vrea să construiască, pe acestea, o stație de reciclare a deșeurilor. Mai exact, proiectul se numește „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”. Ar urma sa fie făcut cu fonduri europene structurale și de investiții prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și este pregătit cu sprijinul Jaspers – entitatea Comisiei Europene care are atribuții în evaluarea si pregatirea proiectelor de infrastructură.
Potrivit proiectul de hotărâre, viitoarea stație de sortare va fi amplasată în apropiere de depozitul Emag din Ciorogârla, din apropierea Autostrăzii A1 București – Pitești.
Cu toate acestea, localnicii din Ciorogârla, împreună cu primarul, sunt împotriva proiectului. Ei se tem de posibila poluare a comunei.

1 comment

Leave a reply