vineri, septembrie 24

OFICIAL BRITANIC: “Veterani ai războiului din Afganistan s-au sinucis, după retragerea britanică”

1
40

James Heappey, ministrul adjunct al apărării în guvernul britanic, a declarat luni, că a auzit de soldați britanici care au luptat în războiul din Afganistan și care s-au sinucis în ultima săptămână, supărați de evenimentele din această țară de după retragerea britanică, relatează SkyNews.

Heappey, fost ofițer în armata americană, a precizat că „știe cât de dureros este pentru veterani”, dezvăluind că mai mulți militari, inclusiv un fost coleg cu care a fost colaborat în ultima sa misiune în Afganistan, și-au luat viața săptămâna trecută.


„Acest lucru este extrem de îngrijorător și supărător pentru oameni ca mine care sunt acum la guvernare, care au servit acolo și știu cât de mult suferă comunitatea veteranilor”, a declarat Heappey. El a spus că aceia care au luptat în Afganistan în ultimii 20 de ani ar trebui să fie mândri de ceea ce au făcut și ceea ce se întâmplă acum este „o judecată politică, dar care nu invalidează sau diminuează în niciun fel realizările lor în timpul misiunilor”.

1 comment

Leave a reply