Oare USR face opoziție constructivă

Această isterie provocată, artificială, națională, cum mai dorim, face parte din spectacolul secular al unei nații dezbinate
0
616

Văd disperate mesaje, obsesive intenții de destabilizare națională. Atenție! Acestea nu sunt venite neapărat de la oameni rău intenționați, ci de la visătorii de serviciu. Din exces de zel, si alte baiuri mioritice.

Oricât de bune ar fi intențiile, acestea pot servi în mod obiectiv doar ca formă de opoziție constructivă față de actuală formulă de guvernare – salut agresivitatea opoziției democratice, a USR-ului… NU vizavi de AUR, un partid ce trebuie absolut ignorat.
Întrebarea care se naște, însă, e următoarea:

Oare USR face cumva opoziție constructivă?!

Să nu va plictisesc, sunt convins că nu are nimeni chef să mai analizeze tot felul de opinii care marșează nestingherit și, de cele mai multe ori, fără noimă, pe rețele sociale, dar musai  e a scoate în relief câteva detalii care nu pot trece neobservate.
USR forțează, dar nu e tocmai indicat s-o facă.
Ce anume dorește un partid care, vorba lui Caramitru, nu a obținut rezultate remarcabile în alegerile parlamentare? Cu atat mai putin dupa…
Ia să ne amintim, așadar, ce s-a întâmplat recent în două țări vecine: Bugaria și Republica Moldova.
Să ne reamintim, de fapt, nu să analizăm, nu avem timp nici chef de disertatii plictisitoare care ne ocupă mintea de câteva luni… DEGEABA.

Procentele prin care acele formațiuni amintite din statele vecine (Bulgaria a scos în „relieful parlamentar” o grupare întocmită în câteva săptămâni inainte de scrutin la un procent  castigat dupa alegeri de două ori cât realizat USR în 5 ani.

Hm, de ce oare, frați și fani USR-iști?

USR nu poate forța o nație care nu o dorește ca formațiune guvernantă,  din principui sau principială, cum dorim, decât în proporție de 4%. (Așa au fost calculate „la rece” procentele REALE câștigate de partidul condus după fuziuna cu PLUS de Dacian Cioloș).
Nu am treaba cu „partidul civic” USR,  prin definiție, cu oamenii lor, dar mă îndoiesc că această furibundă campanie susținută atât de oameni cu multă experiență de viață, prin experiențe personale inedite, intelectuali de seamă, etc, dar ce insistă cu niscaiva  obsesiii lipsite vizibil de logică fundamentală.
Mai rău,  incită totodată o parte însemnată de idoli „intempestivi” ai acestora.
Fie ‘mnealor fac pare din sfera culturală sau artistică, fie din cea mediatică, pericolul intoxicării prin obsesive decalaratii, preocupari maladive, este major.
Intelectualii, în România, nu au făcut mereu casă bună cu realismul și sinceritatea. Mai degrabă cei care au părăsit țara au fost  – cam  – singurii ce au reușit cu adevarat să se debaraseze de spațiul toxic, să aibă o reală viziune asupra fenomenului  Muppets Show creat în special de elitele vremurilor în care s-au desfășurat de-a lungul timpurilor diverse campanii de denigrare a realitatii, a protagoniștilor sinceri, atunci cand ei au analizat în mod obiectiv nocivitatea care era – și este, sper nu va mai fi in viitor – spațiul nostru  – atât de –  „mioritic”. Exemple sunt cu duiumul, nu mai trebuie amintitte.

Această isterie provocată, artificială, națională, cum mai dorim, face parte din spectacolul secular al unei nații dezbinate

Dacian Cioloș, lider USR

Dacă adepții dihotomiei naționale ar fi mai moderați, am lasă lucrurile să meargă de la sine.
Nu sunt, pentru că această poftă de dezbinare națională ia, din nou, formele clasice.
Dacă PSD, dacă spiritul acestuia, a ținut loc de jegul moral natural ascuns sub preș, USR forțează o formă de agresivitate inedită în România.
Nu mai vorbesc de prostia forțării, impunerii,  în mod stupefiant a societății civile, a organizațiilor sprijinitoare ale acestui partid care nu poate altceva să facă – dacă liderii nu realizaeaza ridicolul în care se scaldă –  decât o formă agresivă de dezbinare națională.
Sfaristul lor va fi mai mult decât tragic din perspectiva politica.
Adică dispariția acestora va fi imenineta în foarte puțină vreme.

Leave a reply